Лазебна уточнила, хто обов'язково вноситиме гроші на накопичувальну пенсію

Учасниками обов’язкової накопичувальної системи мають бути всі українці, які працюють

Журналіст стрічки новин
Лазебна уточнила, хто обов'язково вносит…
Фото: Рixabay

Оскільки солідарна система не справляється, держава хоче допомогти громадянам жити краще на пенсії.

Про це в інтерв'ю "Фактам" розповіли міністр соцполітики Марина Лазебна, передає Depo.ua.

За її словами, це стосуватиметься й людей старше 50 років. Оскільки вони не встигнуть накопичити багато грошей, їм віддадуть всю суму одразу.

"Іноді кажуть, що людина у віці 50 або навіть 55 років просто не встигне накопичити суттєву суму для щомісячної виплати. Безумовно, це так. Але для таких випадків ми передбачили, що невеликі суми накопичень людина зможе забрати при виході на пенсію одноразово", – пояснила міністр.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Сергій Марченко висловив сподівання, що пенсійна реформа в Україні розпочнеться у 2023-2024 роках

Довідка: Наприкінці квітня 2021 року Міністерство соціальної політики представило законопроект про запровадження загальнообов’язкової накопичувальної пенсійної системи. Він пропонує зменшити розмір єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування та зменшення ставки податку з доходів фізичних осіб.

Документ суттєво розширює охоплення системою пенсійних накопичень людей з незахищених категорій населення. Також він дозволяє українцям обирати авторизований пенсійний фонд, змінювати його, отримувати інформацію про стан свого рахунку та здійснені операції.

Крім цього, законопроект пропонує визначити основним видом виплат у системі накопичень довічну виплату у розмірі щонайменше одного прожиткового мінімуму.

Водночас у Кабміні пояснили, що запровадження накопичувальної пенсії не означає відмову від чинної солідарної системи.

Читайте також: Накопичувальна пенсійна система: Переваги та ризики реформи від Шмигаля

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme