UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Лукашенко розродився заявою про операцію ОДКБ у Казахстані: Каже, що розробив її разом з Путіним

Де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що операцію ОДКБ у Казахстані розробив він і його російський колега Володимир Путін

Журналіст відділу новин
Лукашенко розродився заявою про операцію…
Фото: Сайт ОПУ

Про це він сказав 15 січня під час виступу перед білоруськими військовими, які повернулися з "миротворчої місії".

"...Скажу без хвастощів. Уся ця операція була розроблена двома президентами (Білорусі та Росії) протягом години... Все було зроблено швидко і рішуче, без вагань", – заявив Лукашенко, пише Depo.ua із посиланням на Telegram-канал "Пул Першого".

Відомо, що напередодні миротворчі контингенти з Росії, Вірменії, Білорусі та Таджикистану вилетіли з Казахстану і повернулися на Батьківщину. Також до пункту постійної дислокації повернулися миротворці з Киргизстану. Повернення всіх миротворців до пунктів постійної дислокації повинно відбутися до 19 січня.

Нагадаємо, 2 січня у Казахстані люди вийшли на протести після того, як уряд підвищив з 1 січня 2022 року ціну на зріджений нафтовий газ.

5 січня у Казахстані оголосили режим надзвичайної ситуації. Президент Касим-Жомарт Токаєв звернувся до держав-членів Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) по допомогу у придушенні протестів і заявив про "терористичну загрозу". До ОДКБ, окрім Казахстану, входять Росія, Білорусь, Вірменія, Таджикистан та Киргизстан. Ті погодились ввести свій контингент в країну.

6 січня ситуація в Казахстані загострилася. На тлі новин про прибуття "миротворців" з Росії, Вірменії та Білорусі, обстріли центральних вулиць посилилися, а до мережі потрапили відео з росіянами, які приїхали "рятувати" казахів

7 січня у Казахстані влада заявила про повне придушення протестів. Йдеться, зокрема, про взяття під контроль міст і майже повне відновлення порядку.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme