"Місцеперебування ніколи не приховував": Мецгер спростував заяву Бутусова

Відсторонений від посади очільник АТ "Укрексімбанк" Євген Мецгер повідомив, що від правоохоронців не переховується

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
"Місцеперебування ніколи не приховував":…
Фото: Прес-служба "Укрексімбанку"

Крім того, Мецгер попросив не поширювати неперевірену інформацію.

Про це він написав у своєму Facebook, передає Depo.ua.

"Моє місцеперебування я ніколи не приховував, зараз перебуваю в Києві у себе вдома та виїжджати з країни не планую", – наголосив банкір.

Він уточнив також, що зранку отримав від прокуратури підозру та планує максимально сприяти у розслідуванні й бути на зв'язку з правоохоронцями.

"Маю щире прохання до журналістів не вводити в оману своїх читачів і підписників", – підсумував Мецгер.

"Місцеперебування ніколи не приховував": Мецгер спростував заяву Бутусова

Що відомо про скандал навколо Мецгера з "Укрексімбанку"

4 жовтня в "Радіо Свобода" заявили, що на знімальну групу програми "Схеми", яка брала інтерв'ю у голови правління "Укрексімбанку" Євгена Мецгера, було скоєно напад. Банкіру нібито не сподобалися питання журналіста Кирила Овсяного і він наказав охороні забрати камери та вилучити з них записані матеріали.

Співробітники банку видалили зняте відео, але конфлікт було записано на диктофон журналіста.

Поліція Києва відкрила кримінальну справу за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Банк вважає винуватцем конфлікту журналіста, оскільки той під час інтерв'ю з Мацгером нібито відійшов від погодженого переліку питань і почав випитувати інформацію, що містить банківську таємницю.

Увечері 5 жовтня "Схеми" оприлюднили відновлене відео інциденту, на якому видно деталі нападу.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк наголосив, що поведінка представників "Укрексімбанку" є неприпустимою, адже свобода слова – фундаментальна цінність в Україні.

Він зауважив, що видається логічним рішення про відсторонення від займаної посади голови правління банку.

Крім того, Подоляк припустив, що для "нівелювання шкоди банку та державі" потрібні, можливо, і "більш жорсткі кадрові рішення у фінансовій установі".

6 жовтня Мецгер склав повноваження голови правління "Укрексімбанку" допоки триває розслідування нападу на журналістів "Схем". Після цього наглядова рада "Укрексімбанку" призначила тимчасову заміну Мецгеру.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова також відреагувала на скандал після нападу на журналістів і пообіцяла підозри найближчим часом.

Згодом Мецгер вибачився перед журналістами програми "Схеми" за "миттєвий емоційний спалах" і визнав, що його поведінка "глибоко образила весь без виключення журналістський цех". За його словами, такі дії завдали величезної шкоди і його колегам, і банку в цілому.

Нагадаємо, раніше журналіст і головний редактор видання "Цензор.нет" Юрій Бутусов заявив, нібито Мецгер втік та переховується від копів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme