НАЗК складе протокол про корупцію: Лерос сказав, коли і як його каратимуть за запит до Зеленського

Позафракційний народний депутат Гео Лерос повідомив, що 4 листопада Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) має скласти на нього протокол про корупцію через депутатський запит до президента Володимира Зеленського

Журналіст відділу новин
НАЗК складе протокол про корупцію: Лерос…
Фото: Прес-служба НАЗК

За словами нардепа, це – вперше в історії, коли подібний протокол буде складено "з подачі" Державного бюро розслідувань (ДБР).

Про це Лерос написав у своєму Telegram, передає Depo.ua.

"Післязавтра (4 листопада) НАЗК мені складе протокол про корупцію за те, що я поставив питання президенту. 
Вперше в історії НАЗК це буде зроблено за запитання президенту, та вперше в історії – з подачі ДБР, що є взагалі перевищенням їх повноважень", – наголосив він.

Лерос додав, що "серед "Слуг народу" ДБР корупціонерів не бачить".

"А поставити питання Володимиру Зеленському про Андрія Єрмака може тепер вважатись корупцією. Це, мабуть, такий у нас шлях до Європи", – підсумував нардеп.

НАЗК складе протокол про корупцію: Лерос сказав, коли і як його каратимуть за запит до Зеленського

Крім того, Лерос оприлюднив фотокопію листа на його ім'я від керівника Департаменту НАЗК з питань дотримання законодавства про конфлікт інтересів та обмежень щодо запобігання корупції Олександра Шульги.

У ньому зазначається, що НАЗК здійснює збір доказів щодо вчинення Леросом адміністративних правопорушень під час пленарного засідання Верховної Ради.

"Відповідно до наявної у НАЗК інформації, ви як народний депутат… не повідомили у визначеному законом порядку про наявний у вас конфлікт інтересів та взяли участь у голосуванні за підтримку вашого депутатського запиту до президента України від 23.11.2021 №23/43 "Щодо особистого контролю Володимира Зеленського за поданням Андрієм Єрмаком до НАЗК повідомлення про суттєві зміни в майновому стані через витрати, пов'язані з оплатою 2 300 замовних сфабрикованих матеріалів у Telegram-каналах та ЗМІ, з 13 по 20 вересня 2021 року з метою дискредитації народного депутата України Гео Лероса", що стосувалась вас особисто", – наголошується в документі.

З огляду на вищевикладене та з метою реалізації прав Лероса його запрошують прибути до НАЗК 4-5 листопада, "попередньо погодивши конкретний час прибуття з головним спеціалістом другого відділу перевірок Департаменту НАЗК з питань дотримання законодавства про конфлікт інтересів та обмежень щодо запобігання корупції Івчук Л. В".

"Ваше неприбуття у визначені дати до НАЗК розцінюватиметься як ваша відмова від підписання протоколу про адміністративне правопорушення", – підсумували в листі.

Лероса викликають у НАЗК - лист ст.1

Лероса викликають у НАЗК - лист ст.2

Нагадаємо, 28 жовтня позафракційний народний депутат Гео Лерос заявив, що йому готують "сфабриковану підозру". За словами нардепа, це зроблять для того, щоб він більше не міг виїжджати за кордон та спілкуватися з іноземними політиками та медіа.

1 листопада Лерос повідомив, що його можуть судити за виголошений раніше у Верховній Раді депутатський запит до президента Володимира Зеленського.

Крім того, він зауважив, що знає, що проти нього планують відкрити ще одну справу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme