Німеччина і Франція мають робити більше для вступу України в НАТО, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський вважає, що Німеччина та Франція мають бути зацікавлені у вступі України до НАТО

Журналіст стрічки новин
Німеччина і Франція мають робити більше…
Фото: ОП

На його думку, для вступу України в НАТО вони мають докладати більше зусиль.

Про це повідомив під час спілкування з журналістами, передає Depo.ua.

"Я думаю, що Франції і Німеччині треба більше робити, щоб наближати можливість України щодо вступу в НАТО. Вони самі повинні бути зацікавлені й бути в цьому впевнені", – наголосив Зеленський.

За його словами, президент Франції Емманюель Макрон "багато разів говорив, що це не просто щодо НАТО, він буде підтримувати українське рішення".

"Пан Шольц (канцлер Німеччини, – ред.) відреагував на останній зустрічі в Києві. Він сказав, що всі розуміють, що Україна найближчим часом не вступить в НАТО. Це був його сигнал, він був публічний. Чи це його думка, чи це думка Німеччини, чи це його бачення або реакція на ті чи інші розмови з іншими державами, мені складно сказати", – зауважив президент України.

Зеленський зазначив, що буде з канцлером Німеччини зустрічатися ще в Мюнхені і обговорить це питання ще раз.

Нагадаємо, 1 грудня 2021 року президент РФ Володимир Путін запропонував розпочати переговори із Заходом про гарантії нерозширення НАТО на схід. Російська влада напряму заявляє, що не хоче, аби Україна та Грузія вступили до НАТО. Йдеться про вимогу дезавуювати рішення Бухарестського саміту НАТО 2008 року про вступ цих країн до Альянсу.

У відповідь генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг нагадав про рішення союзників щодо членства України в НАТО. Він заявив, що рішення щодо членства України в НАТО залишається актуальним. І Альянс буде надалі підтримувати Україну на цьому шляху. Також генсек НАТО нагадав, що у Росії немає права вето на включення до складу Альянсу нових країн-членів.

Читайте також: Україна і "НАТО-плюс": Що передбачає ідея США і наскільки вона реальна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme