Офіційний сайт України атакували хакери

В ніч на 26 січня на офіційний сайт України Ukraine.ua було здійснено кібератаку

Журналіст стрічки новин
Офіційний сайт України атакували хакери…
Скріншот

Внаслідок хакерської атаки сайт протягом кількох годин був недоступний для користувачів. 

Про це інформує Depo.ua із посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ.

Зазначається, що нині доступ до сайту відновлено, але робота з протидії наслідкам кібернападу триває.

"Фахівці МЗС України вживають усіх необхідних заходів для відновлення повноцінної стабільної роботи сайту. Найближчим часом все ще можливі тимчасові проблеми з доступом до ресурсу", – повідомили у дипвідомстві.

Відомо, що Ukraine.ua запрацював 14 січня 2021 року. Цей портал створили для іноземних аудиторій. Там розповідається про справжню сучасну Україну — креативну, динамічну, інноваційну, країну різноманіття та чаруючої природи.

Сайт Ukraine.ua говорить сімома іноземними мовами — англійською, німецькою, французькою, іспанською, китайською, арабською та на івриті. Це допомагає представити сучасну Україну мільярдам людей по всьому світу.

Нагадаємо, у ніч на 14 січня невідомі хакери зламали сайти низки урядових структур України. На сайтах розмістили текст з погрозами громадянам країни українською, російською та польською мовами. Припинили роботу офіційні сайти уряду, Міністерства розвитку громад і територій, Міненерго,  Мінагрополітики, МЗС, МОН і Держказначейства. Також не працює сайт програми "Дія".

Експерти видання Reuters заявили, що такі масовані хакерські атаки є одним зі сценаріїв війни Росії проти України.

22 січня у мережі почали з'являтись повідомлення, буцімто невідомі особи продають дані двох мільйонів українців з "Дії" за $15 тисяч. У Мінцифри "злив" даних з "Дії" назвали провокацією. У відомстві також закликали українських кіберспеціалістів об'єднатися, щоб протистояти загрозі та нейтралізувати противника.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme