Офшорний скандал Pandora Papers: Після перевірки декларації Зеленського НАЗК взялося за Баканова

Національне агентство з питань запобігання корупції продовжило термін проведення перевірки декларації голови Служби безпеки Івана Баканова про доходи за 2020 рік на 60 днів з огляду на розслідування Pandora Papers

Журналіст стрічки новин
Офшорний скандал Pandora Papers: Після п…
Фото: Сайт Служби безпеки України

НАЗК вже перевірило у цій справі декларації президента Володимира Зеленського та не знайшло там жодних порушень.

Як пише Depo.ua, про це йдеться у відповіді НАЗК на інформаційний запит "Українських Новин".

"Відповідно до Закону та Порядку Національне агентство 24.05.2021 розпочало повну перевірку щорічної декларації за 2020 рік, поданої головою Служби безпеки України Бакановим Іваном Геннадійовичем. Строк проведення повної перевірки декларації продовжено з 20.09.2021 на 60 днів на підставі п. 20 розділу ІІ Порядку. Станом на 23.10.2021 повна перевірка декларації Баканова І.Г. триває", – вказано у відповіді.

Pandora Papers – глобальний витік документів, з яких стало відомо про секретні активи, таємні угоди та приховані статки найбагатших людей з усього світу. Над документами з проекту Pandora Papers працювала команда з понад 600 журналістів зі 117 країн світу – члени The International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ). Вони впродовж року досліджували 11,9 млн офшорних документів, які стали публічними після витоку.

Нагадаємо, що 3 жовтня проект "Слідство.Інфо" після опрацювання документів Pandora Papers оприлюднив фільм-розслідування "Офшор 95". Журналісти частково підтвердили, що офшорні фірми Володимира Зеленського та його оточення з 2012 року отримали 40 мільйонів доларів від компаній, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським.

6 жовтня президента України Володимира Зеленського та голову СБУ Івана Баканова звинуватили в тому, що вони не задекларували фінансові прибутки від своїх офшорних компаній.

Читайте також: Зеленський вперше прокоментував свою причетність до скандалу Pandora Papers

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme