Під час протестів у Казахстані загинула 4-річна дитина: Куля влучила їй в голову

У столиці Казахстану, Алмати, чотирирічна дівчинка потрапила під обстріл, внаслідок чого загинула від кульового поранення в голову

Журналіст відділу новин
Під час протестів у Казахстані загинула…
Фото: Getty Images

Це вже не перша смерть дитини під час протестів в країні. Раніше від вогнепального поранення загинув 11-річний хлопчик. Це сталось, коли він гуляв зі своїми батьками.

Про це пише Depo.ua із посланням на заяву уповноваженої з прав дитини в Казахстані Аружан Саїни.

За її словами, увечері 7 січня під обстріл потрапило авто, в якому перебували дві сестри. Молодша (4 роки) загинула. Її 15-річна сестра з кульовим пораненням перебуває у реанімації.

Як пишуть тамтешні ЗМІ, трагедія сталася, коли чотирирічна Коркемай їхала в авто з дядьком. Вони нібито їздили за продуктами й проїжджали повз площу. В авто було ще двоє дітей дядька, які поранені. 

Вдень 7 січня о 13:30 вогнепальне поранення отримала інша дитина – восьмирічна дівчинка.

Загалом у Казахстані підтверджено загибель двох дітей. Троє постраждали.

Нагадаємо, що у Казахстані затримали відомого музиканта з Киргизстану. Його рідні кажуть, що перед затриманням не мали з ним зв'язку кілька днів. Вони підозрюють, що його катують.

Довідка: У Казахстані люди вийшли на протести після того, як уряд підвищив з 1 січня 2022 року ціну на зріджений нафтовий газ. Зрештою президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв 4 січня оголосив про зниження ціни на газ — лише в Мангістауській області. Також він схвалив відставку уряду та виконав деякі інші вимоги на тлі протестів. Однак протести продовжилися. 

Демонстранти вимагали відставки колишнього президента Нурсултана Назарбаєва з посади очільника Ради безпеки, який, на їхню думку, покинув пост глави держави лише формально. Після цього Токаєв заявив, що очолить Раду безпеки Казахстану замість Назарбаєва. 

5 січня у Казахстані оголосили режим надзвичайної ситуації. Токаєв звернувся до держав-членів Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) по допомогу у придушенні протестів і заявив про "терористичну загрозу". Ті погодились ввести свій контингент в країну.

6 січня ситуація в Казахстані загострилася. На тлі новин про прибуття "миротворців" з Росії, Вірменії та Білорусі, обстріли центральних вулиць посилилися. Наприкінці дня влада Казахстану заявила про взяття адмінбудівель під контроль, а МВС заявило про знищення усіх, хто не складе зброю. 

7 січня у Казахстані влада заявила про повне придушення протестів. Йдеться, зокрема, про взяття під контроль міст і майже повне відновлення порядку.

8 січня сутички протестувальників з силовиками продовжились. Комендантську годину в Алматинській області Казахстану продовжили з 20 вечора до 7 ранку.

Станом на ранок 9 січня у Казахстані під час масових протестів, які тривають в країні з 2 січня через підвищення ціни на газ, затримали понад 5 тисяч мітингувальників.

Читайте також: Топ-10 цікавих фактів про Казахстан у зв’язку із нинішніми протестами

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme