Позбавлення мандата Разумкова: Перед ухваленням рішення "слуги" спостерігатимуть, чи підтримує він потрібні їм законопроекти

У "Слузі народу" розповіли, яким чином вирішуватимуть, чи забирати мандат в екс-спікера Дмитра Разумкова

Журналіст стрічки новин
Позбавлення мандата Разумкова: Перед ухв…
Фото: Слуга народу / Facebook

Зокрема, партія планує слідкувати, які законопроекти підтримує чи не підтримує позафракційний нардеп. Таким чином вони нібито побачать, чи продовжить Разумков свою діяльність відповідно до програми партії "Слуга народу" і тих обіцянок, з якими політсила йшла на вибори.

Про це в інтерв'ю "Суспільному" розповів голова партії "Слуга народу", перший заступник голови парламенту Олександр Корнієнко, передає Depo.ua.

"Це видно абсолютно по всім голосуванням. Наприклад, ми бачимо, що він не голосував за нову редакцію закону про національне антикорупційне бюро. Підсилення і реформу антикорупційних органів. Покращення їх. Воно точно було у наших всіх програмах. Такі приклади вже є", – пояснив політик.

Він додав, що кінцеве рішення ухвалюватиметься на з'їзді партії, яке може бути в середині листопада у Києві.

"Юридично у нас немає інших взагалі якихось механізмів. Крім, як механізм так званого партійного оперативного мандату. Він зафіксований в Конституції. І у відповідному законодавстві. Тобто, ЦВК. Будемо очікувати з’їзду… Тому що зараз треба зрозуміти ковідну ситуацію. І в Києві ще додаткові обмеження зараз є з боку міської влади. Подивимося, яку кількість людей ми зможемо привезти в Київ", – уточнив Корнієнко.

Нагадаємо, на початку жовтня Разумков заявив, що піде до суду, якщо у нього заберуть мандат нардепа. За його словами, це протизаконно.

Довідка: Разумкова звільнили з посади голови парламенту 7 жовтня 284 голосами "за". За відставку спікера проголосували 215 "слуг народу". Семеро з них проголосували проти, четверо – утрималися, семеро – не голосували. Сам Разумков заявляв, що близько 50 депутатів змусили проголосувати за його відставку проти їхньої волі.

8 жовтня новим спікером Ради обрали Стефанчука. За таке рішення проголосував 261 народний обранець. 

Згодом Разумков натякнув на власний політичний проект після звільнення з посади голови Ради. Може йтися навіть про президентські амбіції

Читайте також: Чужий. Що чекає на Разумкова після втрати посади спікера 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme