Прес-секретар Печерського суду не підтвердив отримання клопотання про арешт Порошенка

У Печерському районному суді не змогли підтвердити надходження з Офісу генпрокурора клопотання щодо обрання запобіжного заходу для п'ятого президента Петра Порошенка

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Прес-секретар Печерського суду не підтве…
Фото: Pixabay

Йдеться про клопотання щодо тримання Порошенка під вартою з можливістю внесення застави розміром мільярд гривень.

Про це прес-секретар суду Віталій Чергавий повідомив у коментарі для "Укрінформу", передає Depo.ua.

"Наразі не можу підтвердити інформацію про надходження до суду такого клопотання. Робочий день закінчився", – сказав він.

Прес-секретар суду зауважив, що працівники кримінальної канцелярії зможуть повідомити про надходження клопотання не раніше вівторка, 28 грудня.

Нагадаємо, 24 грудня стало відомо, що виконувач обов'язків генпрокурора Олексій Симоненко підписав клопотання про арешт п'ятого президента України Петра Порошенка. Така інформація поширилася у ЗМІ, однак офіційного підтвердження поки немає.  

Довідка: 20 грудня п'ятому президенту України Петру Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу.

Пізніше у СБУ прокоментували підозру Порошенку. Працівники СБУ наголосили, що кримінальне провадження за "вугільною справою" триває, про наступні результати розслідування буде повідомлено згодом.

А у вівторок, 21 грудня, Петро Порошенко записав відеозвернення, в якому заявив, що повернеться в Україну із закордонної ділової поїздки в першій половині січня. Також лідер опозиційної партії "Європейська Солідарність", якого підозрюють у державній зраді, сказав, що не з'явиться на допит ДБР. 

Читайте також: "Комплекс президентської меншовартості": У партії "ЄС" прокоментували кримінальну справу проти Порошенка 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme