Путін годинами переписував історію Макрону, – ЗМІ

Під час зустрічі з президентом Франції Емманюелем Макроном господар Кремля Володимир Путін годинами розповідав, як він бачить світову історію

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Путін годинами переписував історію Макро…
Фото: Кremlin.ru

Під час переговорів з Макроном Путін скаржився, що Захід порушив свої зобов'язання перед Росією.

Про це розповіли два джерела з оточення французького президента, передає Depo.ua з посиланням на Reuters.

За їхніми словами, Макрон був вражений тим, наскільки Путін відрізнявся від людини, яку він зустрів у своїй літній резиденції три роки тому.

"Путін дав йому п'ять годин історичного ревізіонізму", – сказав один зі співрозмовників, описуючи, як лідер Кремля висловив свою віру в те, що Захід порушив зобов'язання перед Росією з 1997 року щодо розширення НАТО на країни колишнього радянського блоку. 

"Він годинами переписує історію з 1997 року. Він топить вас у цих довгих монологах. А президент (Макрон) продовжував повертатися до проблем сьогодення", – сказало джерело.

Згідно з першим джерелом, Путін неодноразово повертався під час переговорів до питання угоди з НАТО 1997 року, яка відкривала шлях до приєднання до Альянсу трьох держав радянського блоку – Польщі, Угорщини та Чехії. Президент Росії назвав угоду зрадою попередніх обіцянок Альянсу не розширюватися. Члени НАТО заперечують будь-які подібні обіцянки.

Путін також зупинився на Революції Гідності в Україні у 2014 року.

"Він каже, що це був переворот і що Зеленський контролюється США", – повідомило джерело.

Як каже другий співрозмовник, після переговорів Макрон сказав своїй команді, що коли він приймав Путіна у Франції у 2019 році, той здавався "менш жорстким і менш зосередженим на історії", ніж цього разу.

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон у понеділок, 7 лютого, здійснив візит до Москви, де зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним. 

Після зустрічі з Путіним Макрон заявив, що найближчі дні будуть вирішальними для стабілізації ситуації та досягнення деескалації навколо України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme