Рада нарешті розгляне питання про усунення Третякової з парламенту 5 листопада

Народні депутати розглянуть питання про усунення "слуги" Галини Третякової від участі у п'яти пленарних засіданнях парламенту 5 листопада

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Рада нарешті розгляне питання про усунен…
Фото: Комітент з питань соцполітики/Facebook

Це питання нардепи мали розглянути ще 2 листопада, втім голосування перенесли на кінець пленарного тижня.

Про заплановане на 5 листопада голосування повідомив народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура у своєму Telegram, пише Depo.ua.

"Завтра планується розгляд питання щодо усунення Галини Третьякової від участі у 5 пленарних засіданнях парламенту", – написав він.

Качура зауважив, що подібні санкції мають застосовуватися до всіх нардепів, які порушують депутатську етику. Ймовірно, це є натяком на інцидент з позафракційним Гео Леросом, який під час виступу у парламенті сьогодні показав президенту Володимиру Зеленському середній палець.

"Вважаю, що такі санкції не повинні бути вибірковими, а стосуватися і тих нардепів, які порушують депутатську етику, демонструють непристойні жести, використовують нецензурну лексику на момент виступів і загалом компроментують як Верховну Раду, так і державу своєю поведінкою. Закон має бути один для всіх!" – додав він.

Рада нарешті розгляне питання про усунення Третякової з парламенту

Нагадаємо, 8 жовтня "слуга народу" Галина Третьякова жорстко висловилася про померлого нардепа від групи "Партія "За майбутнє" Антона Полякова. Вона у партійному чаті заявила, зокрема, що "одним ворогом стало менше".

Це викликало бурхливу реакцію серед самих "слуг", частина з яких видалилася з того чату. Сама ж Третьякова заявила, тікаючи із засідання Верховної Ради, що тут нема чого коментувати, бо "йде політична боротьба".

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що Третьякову відсторонять від участі у п'яти наступних пленарних засіданнях. Водночас три фракції та дві депутатські групи виступили з вимогою до керівництва Ради зняти Третьякову з посади голови комітету ВРУ з питань соцполітики та захисту прав ветеранів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme