Росія перекидає "Гради" й "Урагани" у напрямку України

На захід Росії звозять військову техніку з баз усіх чотирьох армій Східного військового округу

Журналіст стрічки новин
Росія перекидає "Гради" й "Урагани" у на…
Фото: Conflict Intelligence Team

За останній тиждень аналітики зафіксували в соцмережах близько 30 відео, які свідчать про перекидання російських військовослужбовців та техніки із Сибіру та Далекого Сходу в західні регіони Росії.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Telegram-канал Conflict Intelligence Team.

Військову техніку зафіксували під час завантаження на залізничні платформи та на ешелонах, що рухаються на захід. На платформах помітили вантажівки, автозаправники, танки, бойові машини піхоти, реактивні системи залпового вогню "Град" та "Ураган", а також, імовірно, зенітний ракетний комплекс "Тор" або зенітна самохідна установка "Шилка".

Разом з технікою в пасажирських та товарних вагонах їдуть і військові, проте точно їхню чисельність встановити складно.

Аналітики визначили кілька пунктів відправлення техніки: Улан-Уде (Бурятія), Борзя (Забайкальський край), Білогірськ (Амурська область) та Уссурійськ (Приморський край). Оглядачі припускають, що техніка належить до з'єднань всіх чотирьох армій Східного військового округу.

Таке широке залучення сил, а також те, що деякі ешелони були помічені вже в Новосибірську та Кемерово (тобто поза межами Східного військового округу), не дозволяє пояснити перекидання місцевими навчаннями. Імовірно, що техніка приєднається до сил, зосереджених у Криму та регіонах, що межують з Україною.

Нагадаємо, Росія перекидає до кордонів з Україною й на окупований Крим військові гелікоптери, що є можливим визнанням того, що планування нападу триває.

Учора, 11 січня, Росія розпочала військові навчання біля кордонів з Україною. У військових навчаннях задіяно близько 3 000 військових і важка техніка, включно з танками і БМП.

22 грудня 2021 року секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що біля кордонів України на відстані 200 км перебувають 122 тисячі російських військових, на відстані 400 км – 143,5 тисячі. Він запевнив, що вище військове керівництво країни тримає ситуацію на контролі, та нагадав, що ситуація з 2014 року біля кордонів України ніколи не була спокійною. 

Водночас розвідка США заявила, що буцімто для наступу на Україну РФ може використати 175 тисяч військових.

Західні фахівці вважають, що президент Росії Володимир Путін все-таки не наважиться відверто напасти на Україну, бо Росія втратить багато тисяч життів, і це не буде легка перемога.

Також ЗМІ опублікували план наступу Росії на Україну. Президент РФ Володимир Путін нібито хоче захопити приблизно дві третини території України.

11 січня 2022 року офіційні представники адміністрації президента США припустили, що президент Росії Володимир Путін відклав можливе вторгнення до України ближче до весни.

Читайте також: Захист від Росії з повітря: Що за ЗРК С-300 заступили на чергування в Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme