Росія почала військові навчання біля кордонів з Україною

Російська Федерація почала військові навчання зі стрільбами у прикордонних з Україною регіонах
 

Журналіст відділу новин
Росія почала військові навчання біля кор…
Фото: МО РФ

У військових навчаннях задіяно близько 3 000 військових і важка техніка, включно з танками і БМП.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Західного військового округу РФ.

"Навчання зі стрільбами почалися на полігонах у Воронезькій, Бєлгородській, Брянській і Смоленській областях. У маневрах задіяно близько 300 одиниць військової техніки, у тому числі танки Т-72Б3, бойові машини піхоти БМП-2, а також штатне стрілецьке озброєння", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що головним акцентом навчань буде виконання контрольних стрільб, організація маршів та обладнання опорних пунктів.

"Кожен підрозділ завершить маневри проведенням навчального бою з етапом бойової стрільби, в ході якого екіпажі бронемашин БМП-2 і танків Т-72Б3 покажуть навички спільних дій і вразять мішені, що імітують техніки і живу силу умовного противника на дальностях до 1,2 тисячі метрів", – йдеться в повідомленні Західного військового округу.

Нагадаємо, 22 грудня 2021 року секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що біля кордонів України на відстані 200 км перебувають 122 тисячі російських військових, на відстані 400 км – 143,5 тисячі. Він запевнив, що вище військове керівництво країни тримає ситуацію на контролі, та нагадав, що ситуація з 2014 року біля кордонів України ніколи не була спокійною. 

Водночас розвідка США заявила, що буцімто для наступу на Україну РФ може використати 175 тисяч військових.

Західні фахівці вважають, що президент Росії Володимир Путін все-таки не наважиться відверто напасти на Україну, бо Росія втратить багато тисяч життів, і це не буде легка перемога.

Також ЗМІ опублікували план наступу Росії на Україну. Президент РФ Володимир Путін нібито хоче захопити приблизно дві третини території України.

11 січня 2022 року офіційні представники адміністрації президента США припустили, що президент Росії Володимир Путін відклав можливе вторгнення до України ближче до весни.

Читайте також: Захист від Росії з повітря: Що за ЗРК С-300 заступили на чергування в Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme