"Росія залишилась наодинці": Кулеба заявив про подальшу підтримку України світом

Росія через свої агресивні погрози військовим вторгненням в Україну залишилася в ізоляції на міжнародній арені 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
"Росія залишилась наодинці": Кулеба заяв…
Фото: МЗС України

На додаток, підписані учора, 3 лютого, угоди між Україною та Туреччиною сигналізують про те, що у світі Україну розглядають як надійну партнерку. Адже такі документи не підписуються на порозі війни.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу 4 лютого, передає Depo.ua

За його словами, Польща та Чехія вже дали Україні новітнє озброєння. А Велика Британія виділила додаткові 88 млн фунтів стерлінгів допомоги.

Своє чергою, Нідерланди готові вже зараз відкрити нові можливості в торгівлі та інвестиціях, а країни Бухарестської дев'ятки готують рішення з підтримки України з питання військової допомоги.

"Стратегія залякування не працює. Цей раунд РФ програла. Ми продовжуватимемо посилюватись", – підсумував Кулеба.

Міністр закордонних справ додав, що світові лідери активно й оперативно реагують на погрози Росії військовим вторгненням в Україну

"Тому, коли нам хтось загрожує, світові лідери їдуть до нас і стоять з нами пліч-о-пліч і ухвалюють рішення, які підкріплюють ці візити практичною допомогою. Можливо, керівництво РФ розраховувало, що Україну залишать наодинці, а все навпаки – на самоті залишилася Росія зі своїми військами та погрозами", – сказав очільник МЗС України.

Також Кулеба наголосив на тому, що упродовж лютого Україну відвідають ще кілька світових лідерів та іноземних делегацій. Зокрема, наступний тиждень (7– 13 лютого, – ред.) також буде напруженим через велику кількість візитів іноземних партнерів.

Нагадаємо, раніше Кулеба завив про те, що Україна переконливо демонструє і доводить своїм партнерам, що майбутнє євроатлантичної безпеки вирішується сьогодні в Києві. Крім цього, вперше з 2014 року Україна мобілізувала найвищий рівень підтримки у міжнародній спільноті. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme