Саакашвілі з-за ґрат погрожує викинути з кабінету чинного прем'єра Грузії

Ув'язнений у Грузії громадянин України Міхеіл Саакашвілі заявив у посланні своїм прихильникам, що викине прем'єр-міністра Грузії Іраклія Гарібашвілі із кабінету

Журналіст відділу новин
Саакашвілі з-за ґрат погрожує викинути з…
Фото: ЕРА

Послання передала членам партії Саакашвілі "Єдиний національний рух" одна з лідерок ЄНР Ека Херхеулідзе.

Міхеіл Саакашвілі заявив, що разом з ним викидатиме Гарібашвілі очільник "Єдиного національного руху" Ніканор Мелія, передає Depo.ua із посиланням на "Sputnik Грузия".

"Саме я і Мелія будемо тими, хто разом з грузинським народом викинуть зі свого кабінету Гарібашвілі", – йдеться у посланні Саакашвілі.

Саме Гарібашвілі нещодавно поставив під сумнів факт голодування Саакашвілі, заявивши, що ті, хто оголошують голодування – не їдять пів кілограма меду за добу.

Нагадаємо, раніше особистий лікар Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе розповів про рідкісне захворювання, яким хворіє Саакашвілі - таласемію. Медик заявив, що стан колишнього президента Грузії погіршився, йому потрібна госпіталізація.

У свою чергу, Спеціальна пенітенціарна служба Грузії спростувала інформацію про погіршення стану здоров'я та запевнила, що екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі, який зараз перебуває у Руставській в'язниці, отримує призначені ліки.

Довідка: 1 жовтня прем'єр-міністр Грузії Іраклі Гарібашвілі заявив про затримання Саакашвілі. У країні він заочно засуджений до трьох і шести років ув'язнення. Експрезидента Грузії одразу заарештували й перевели до пенітенціарної установи. Пізніше у мережі з'явилося відео із затриманим Саакашвілі. 1 жовтня Саакашвілі оголосив голодування. 

Крім того, після повернення Саакашвілі висунули ще одну підозру: він нібито зі своїми соратниками "планували вбивство опозиціонерів, щоб спровокувати заворушення і звинуватити владу".

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі наголосила, що Саакашвілі прибув до Грузії виключно з метою внести дестабілізацію. Отже, вона не може помилувати екс-президента, оскільки хоче бути "чесною перед людьми, які постраждали від його режиму". Натомість прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі повідомив, що Саакашвілі зможе повернутися в Україну лише після відбуття всього тюремного терміну на батьківщині, де він був засуджений до шести років ув'язнення.

Водночас президент України Володимир Зеленський заявив, що використовує всі свої можливості задля повернення в країну затриманого у Грузії українця Саакашвілі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme