Саакашвілі заявляє, що у його звинуваченні є пункт про похід до лазні із Ющенком

Третій президент Грузії Міхеіл Саакашвілі розповів про деталі його обвинувачення

Журналіст відділу новин
Саакашвілі заявляє, що у його звинувачен…
Фото: ЕРА

За словами Міхеіла Саакашвілі, його звинувачують у розтраті державних коштів.

Зокрема, йдеться про похід із президентом України Віктором Ющенком до сірчаної лазні, передає Depo.ua із посиланням на НВ.

Також Саакашвілі заявив, що у пунктах звинувачень є частування чаєм Гілларі Клінтон, яка за президентства Барака Обами була держсекретарем США.

"Мої суди та звинувачення настільки сміховинні, що їх не варто обговорювати всерйоз. Річ у тім, що ці справи шили так, що не думали, що я сам з’явлюсь на суді", – пояснив такі несподівані звинувачення заарештований третій президент Грузії.

Нагадаємо, 1 жовтня третього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі затримали в Грузії. Там проти нього порушили кілька кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування.

8 листопада Саакашвілі перевезли із в'язниці, де він перебував до суду, до тюремної лікарні у Глдані. 

Український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що Саакашвілі побили під час госпіталізації до лікарні. Лікар Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе наголосив, що стан політика критичний і ситуація найближчим часом може погіршитись. 

16 листопада група лікарів від імені Народного захисника відвідала Саакашвілі у тюремній лікарні та обстежила його. У своєму висновку медики заявили, що стан Саакашвілі критичний і у разі його подальшого погіршення його стану у в'язничній лікарні не зможуть надати необхідну допомогу. 18 листопада Саакашвілі перевели до реанімації. 

19 листопада Саакашвілі погодився на переведення у військовий госпіталь. Там він припинив голодування

Консиліум лікарів з'ясував, що у Саакашвілі є симптоми психічного розладу, але не такі, щоб завадити йому з'явитися на судовий процес. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme