СБУ за рік "накрила" десятки угруповань, діяльність яких координували з РФ (ІНФОГРАФІКА)

За минулий рік Служба безпеки України знешкодила десятки злочинних угруповань, діяльність яких координували з Російської Федерації

Журналіст відділу новин
СБУ за рік "накрила" десятки угруповань,…
Фото: Прес-служба СБУ

У межах слідчо-оперативних дій було вилучено арсенали вогнепальної зброї та бойових гранат, понад 90 кг вибухівки та десятки тисяч набоїв.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу СБУ.

Зазначається, що відомство проводить системну боротьбу з особливо небезпечними, зокрема транснаціональними, організованими злочинними угрупованнями, які загрожують державній безпеці України.

Лише за минулий рік було нейтралізовано понад 100 угруповань, серед яких:

  • дев'ять злочинних організацій;

  • одна озброєна банда;

  • 104 організовані групи.

При цьому частину з них координували "вори в законі" з РФ.

Повідомляється також, що за цей період у зловмисників було виявлено майже півтори тонни наркотиків і психотропів.

"Знешкодження кримінальних груп дозволило запобігти масштабному загостренню криміногенної ситуації та розхитуванню внутрішньої обстановки в Україні. Встановлено, що зловмисники тероризували та залякували людей, здійснювали розбійні напади та обкладали "даниною" підприємців", – розповіли в СБУ.

Було також задокументовано факти викрадення громадян та вимагання у них грошей. Причому в разі відмови потерпілих катували та погрожували фізичною розправою.

"Для поширення злочинного впливу, організатори кримінальних угруповань, у т.ч. "вори в законі" з РФ створювали власні "осередки" в різних регіонах нашої країни", – наголосили в СБУ.

У відомстві додали, що його співробітники системно протидіють загрозам управлінню державою.

"За матеріалами СБУ суд покарав понад 100 посадовців, у тому числі причетних до масштабних схем розкрадання бюджетних грошей та вимагання неправомірної вигоди. Ще понад 500 чиновникам повідомлено про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень. За викритими фактами протиправної діяльності тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до вчинення злочинів проти державної безпеки України", – підсумували в СБУ.

СБУ за рік "накрила" десятки угруповань, діяльність яких координували з РФ (ІНФОГРАФІКА)

Нагадаємо, 30 січня поліцейські затримали групу зловмисників, які планували влаштувати масові заворушення у центрі Києва в понеділок, 31 січня. Згодом у МВС розповіли, що в столиці планували зібрати великий мітинг, під час якого готувалися провокації.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський розповів, зокрема, що організатори заходу мали на меті "пролити кров". При цьому була заготовлена спеціальна (в тому числі й бутафорська) кров, яка внаслідок конфліктів з правоохоронцями мала начебто "пролитися серед активістів".

Згідно з інформацією МВС, у столиці планувалося зібрати до 5 тисяч осіб, з яких до 1,5 тисячі мали складати так звані "тітушки", що мали влаштувати бійки з правоохоронцями. Також мав бути запланований підпал автомобільних шин, використовування вогнегасників і салютів.

За словами Монастирського, після масових заворушень і провокацій в Києві планувалися подібні акції в низці інших областей України. "Тітушки" мали влаштувати заворушення, зокрема, у Сумській, Чернігівській, Полтавській і Черкаській областях.

Станом на 31 січня вже було оголошено перші підозри членам групи зловмисників.

Голова Національної поліції Ігор Клименко розповів також, скільки грошей зловмисники отримали для організації потенційних заворушень і яку "касу" було виділено на штрафи.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme