Словаччина виступає за посилення східного флангу НАТО на тлі російської агресії

Президентка Словаччини Зузана Чапутова виступила за посилення східного флангу НАТО у своїй країні на тлі загрози вторгнення Росії на територію України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Словаччина виступає за посилення східног…
Фото: Pixabay

За її словами, Словаччина потребує підсилення силами НАТО на тлі агресії Росії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Pravda.

"Серед російських вимог є такі, які заслуговують уважного розгляду. Наприклад, пропозиція про заборону певних систем озброєнь в Європі, і тому має сенс продовжувати діалог з ними. Але законні права Росії не містять можливість вирішувати долю інших, незалежно від їх інтересів", – наголосила вона.

Чапутова також засудила вимоги Росії щодо невступу деяких країн до НАТО та щодо прийому країнами військ виключно за згодою Кремля.

"Ми б сьогодні діяли проти самих себе, якби дали будь-якій третій країні, Росії або кому-небудь ще, право накласти вето на зобов'язання, на яких будується безпека Словаччини", – додала президентка Словаччини.

Зауважимо, напередодні румунська влада вирішила збільшити присутність військових НАТО на своїй території. Президент Румунії Клаус Йоганніс заявив, що Вища рада безпеки на тлі загрози вторгнення Росії до України вирішила вжити заходів щодо збільшення в країні присутності НАТО.

Нагадаємо, Британія не виключає можливості посилення свого військового контингенту у країнах Східної Європи сотнями військовослужбовців. Також члени НАТО провели переговори на високому рівні щодо того, чи слід посилити свою присутність в Естонії, Латвії, Литві та Польщі.

Пізно ввечері 17 січня до України прибув перший британський транспортний літак C-17, який доставив легке протитанкове озброєння. Загалом протягом останніх днів до України прибуло сім літаків з британським озброєнням.

25 січня до України прибула третя партія летального озброєння від США. Водночас тимчасово повірена у справах США в Україні Христина Квін заявила про готовність Вашингтона надати Києву ще більше озброєння у разі вторгнення Росії.

Тим часом Росія вважає, що західні країни нагнітають істерику навколо України, говорячи про ескалацію відносин Києва та Кремля.

Читайте також: Майже "Джавеліни" від Британії: Що за протитанкові комплекси NLAW отримала Україна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme