Смерть нардепа Полякова: ЗМІ розповіли, чому після цього багато "слуг" почали боятися за себе

Незалежно від того, до яких висновків прийде слідство, є обставини, що змушують "слуг народу" приміряти ситуацію із нардепом Поляковим на себе. Справа насамперед у тому, що в останні дні перед смертю Антон зробив ряд вчинків, які могли викликати гнів на Банковій. І "слуги", звичайно, сподіваються, що всі збіги випадкові

Журналіст відділу новин
Смерть нардепа Полякова: ЗМІ розповіли,…
Фото: скріншот

Зокрема, після голосування за закон про олігархів (за який сам нардеп теж голосував) Антон Поляков написав у своєму Telegram-каналі, що у туалеті Верховної Ради "слугам" роздавали готівку за це голосування.

Поляков тоді навіть поїхав у НАБУ давати свідчення, передає Depo.ua із посиланням на "ДС". А 4 жовтня розповів про це в ефірі телеканалу "Україна 24".

Крім того, 7 жовтня, у переддень смерті, нардеп скликав позачергове засідання Ради, яке було присвячене питанню підняття пенсій. Тоді Поляков заявив, що звернення щодо позачергового засідання підписали усі фракції, крім "Слуги народу". "Проігнорували на рівні фракцій тільки "слуги". Кілька підписів від них отримав, і то тільки від тих небагатьох, кого ще можна назвати адекватними", – писав нардеп 4 жовтня.

Втім, позачергове засідання зусиллями монокоаліції було провалене – перший законопроект не набрав необхідного мінімуму голосів, тому решту внесених до порядку денного позачергового засідання вирішено було взагалі не розглядати.

Через це увечері 7 жовтня, за чотири  години до смерті, Поляков у Telegran розкритикував "Слуг народу" і персонально голову комітету із питань соцполітики Галину Третьякову. "Разом з колегами-депутатами я місяцями працював над тим, щоб провести позачергове засідання Ради з підняття пенсій. Навіщо? Щоб розглянути мої законопроєкти, які "слуги" на чолі з сумно відомою головою соцкомітету Третьяковою ховають в комітеті. Це, до речі, та сама Третьякова, яка ділила дітей на якісних і на неякісних. Можливо, і пенсіонерів вона також розподіляє на групи якісних і неякісних", – написав о 22:52 того дня Поляков.

"Ділова столиця" зауважує, що смерть Антона Полякова, можливо, і не має ніякого відношення до його конфліктів із "слугами". Але те, що керівництво президентської партії слідкує за слідством – може стати для членів монокоаліції сигналом, і ті "і про всяк випадок будуть перестраховуватися. Це означає, що фракція "слуг", як і її сателітні групи, стане ще більш слухняною і керованою. Просто про всяк випадок".

Нагадаємо, що після появи інформації про смерть Полякова деякі "слуги", зокрема, Євген Брагар, перелякалися за своє життя і навіть консультувалися щодо того, які продукти краще вживати, щоб запобігти отруєнню (у якому підозрювали причину смерті колишнього колегу по фракції).

Що відомо про смерть Полякова

Зранку 8 жовтня стало відомо про раптову смерть народного депутата від групи "Партія "За майбутнє" Антона Полякова.

Згодом смерть Полякова прокоментували у Нацполіції. Пізніше у прокуратурі назвали попередню причину смерті Полякова – гостра коронарна недостатність та гостра ішемічна хвороба серця.

Варто додати, що у липні, за інформацією ЗМІ, народні депутати та колишні члени фракції "Слуга народу" Антон Поляков і Анна Скороход звернулися до правоохоронців із заявами про загрозу їхньому життю.

Після повідомлень про смерть Полякова його подруга Скороход втратила свідомість у будівлі Верховної Ради. Цю інформацію підтвердила партійна переписка "слуг". ЗМІ повідомляли також, що між Поляковим і Скороход міг бути роман.

Того ж дня під час брифінгу в поліції назвали основні версії смерті нардепа Полякова.

9 жовтня народний депутат від "Слуги народу" Галина Янченко повідомила, що у крові Полякова знайшли алкоголь та метадон. Згодом цю інформацію підвердили у поліції.

11 жовтня Полякова поховали біля загиблих героїв АТО на Чернігівщині.

Повідомлялося, що під час прощання з нардепом стався конфлікт між його вдовою та депутаткою Скороход.

Тим часом правоохоронці встановили всіх осіб, з якими народний депутат від групи "Партія "За майбутнє" Антон Поляков "перебував, контактував, вечеряв" перед смертю.

Читайте також: Вбивця Антона Полякова: Що таке метадон і про які версії причин загибелі варто задуматися

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme