"Спокій – наша головна зброя": "Слуга народу" закликає українців не панікувати через загрозу нападу РФ

Фракція "Слуга народу" виступила з заявою щодо загрози військового вторгнення Росії в Україну. У політсилі заявили, що ситуація контролюється, а спокій зараз є нашою головною зброєю

Редактор стрічки новин
"Спокій – наша головна зброя": "Слуга на…
Фото: Прес-служба "Слуги народу"

У провладній партії нагадали, що сьогодні Україна має найбільш потужну армію за увесь час від 2014 року та найбільшу коаліцію партнерів на нашу підтримку за увесь час незалежності.

Відповідну заяву оприлюднила сьогодні прес-служба політсили, передає Depo.ua.

"Ситуація контролюється нашою армією на чолі з верховним головнокомандувачем Володимиром Зеленським, розвідкою, дипломатами, а також – нашими партнерами. В режимі 24/7 ми маємо постійну координацію з усіма провідними державами світу. Такого єднання провідних демократій не було вже десятки років", – йдеться у повідомленні.

У заяві наголошується, що народні депутати готові у будь-який момент зібратися на засідання парламенту для ухвалення важливих рішень для захисту країни та посилення її обороноздатності. Впевнені, що у Верховної Ради вистачить для цього голосів.

В "Слузі народу" зазначають, що ніхто не може точно сказати, чи буде новий напад Росії на Україну, однак якщо це все ж відбудеться, Україна готова до спротиву.

"Зараз звучать вже далеко не вперше за останні пів року "оголошення" про початок ширшого вторгнення. Чи довіряти цьому? Ніхто не може передбачати майбутнє. Але всі ми знаємо, що український народ буде чинити спротив, а отже, це не можуть не усвідомлювати в Росії. Ми маємо не тільки Збройні сили, але й сотні тисяч ветеранів, а також мільйони інших громадян, які не стануть терпіти жодного поневолення. Саме на це і треба орієнтуватись, а не на постійне оновлення панічних новин з посиланням на анонімне джерело на сайтах чи в соцмережах. Тим більше, що майже всі такі новини згодом спростовуються", - зазначається у заяві.

У політсилі закликають українців зберігати спокій і на своєму рівні робити те, що від нас залежить, аби "ми всі разом ставали сильнішими".

Нагадаємо, раніше у МЗС України виступили з заявою щодо інформації про можливе вторгнення Росії на нашу територію. У відомстві наголосили, що Збройні сили України постійно відстежують розвиток подій і готові давати відсіч будь-яким посяганням на територіальну цілісність та суверенітет України, а українська дипломатія цілодобово перебуває на зв’язку з усіма ключовими партнерами, оперативно отримує необхідну безпекову інформацію, що дозволяє вживати нам своєчасні дії. Також в українському дипломатичному відомстві наголосили, що нині критично важливо зберігати спокій, консолідуватися всередині країни, уникати дій, що розхитують стабільність та сіють паніку.

Раніше німецьке видання Spiegel повідомило, що США попередили європейських союзників по НАТО про дату імовірного початку вторгнення Росії в Україну. Це 16 лютого.  

У ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які отримала американська розвідка. Розвідка США повідомляє, що на Росії розглядають 9 можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

Сьогодні Державний департамент США наказав виїхати з посольства США в Києві дипломатам, які не займають критично важливі посади. Причиною такого рішення стали постійні повідомлення про нарощування російських військ на кордоні з Україною, що вказують на можливість значних військових дій проти України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme