США застерігають американців від поїздок в Україну через російську загрозу

Громадянам США на тлі військової активності Росії на кордоні з Україною та в окупованому Криму рекомендували утриматися від подорожей в Україну
 

Журналіст відділу новин
США застерігають американців від поїздок…
Фото: Державний департамент США

Американцям радять стежити за новинами та офіційними повідомленнями, але застерігають, що умови безпеки в Україні можуть змінитися практично без повідомлення.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Державний департамент США.

"Державний департамент продовжує радити громадянам США переглянути питання про поїздки в Україну через збільшені загрози з боку Росії", – йдеться у офіційному повідомленні.

У Держдепі зазначили, що інформація про подальшу незвичайну військову активність Росії біля кордонів України, в окупованому Криму і на Донбасі продовжують надходити. Американцям нагадали, що Умови безпеки можуть змінитися практично без повідомлення.

"Громадяни США в Україні повинні знати, що подальші військові дії Росії в будь-якій точці України серйозно вплинуть на здатність посольства США надавати консульські послуги", – уточнили в дипломатичному відомстві.

Там також рекомендували американцям регулярно стежити за місцевими та міжнародними повідомленнями і новинними каналами в соціальних мережах.

Нагадаємо, 22 грудня 2021 року секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що біля кордонів України на відстані 200 км перебувають 122 тисячі російських військових, на відстані 400 км – 143,5 тисячі. Він запевнив, що вище військове керівництво країни тримає ситуацію на контролі, та нагадав, що ситуація з 2014 року біля кордонів України ніколи не була спокійною. 

Водночас розвідка США заявила, що буцімто для наступу на Україну РФ може використати 175 тисяч військових.

Західні фахівці вважають, що президент Росії Володимир Путін все-таки не наважиться відверто напасти на Україну, бо Росія втратить багато тисяч життів, і це не буде легка перемога.

Також ЗМІ опублікували план наступу Росії на Україну. Президент РФ Володимир Путін нібито хоче захопити приблизно дві третини території України.

11 січня 2022 року офіційні представники адміністрації президента США припустили, що президент Росії Володимир Путін відклав можливе вторгнення до України ближче до весни.

12 січня 2022 року відбулось засідання Ради НАТО – Росія. Після нього заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Грушко заявив, що якщо будуть виконані Мінські угоди, то не буде ніякої загрози ні безпеці України, ні її територіальній цілісності.

На 13 січня заплановане обговорення в ОБСЄ.

Читайте також: Відповідь НАТО: Чому тепер Росії доведеться діяти, і чим це загрожує Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme