У Польщі попереджають, що нарощення військ Росії біля України це інструмент для прямої атаки

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що нарощування російських військ біля кордонів України є інструментом для прямої атаки

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Польщі попереджають, що нарощення війс…
Фото: Рixabay

За його словами, занепокоєння також викликає присутність російських військових на території Білорусі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу канцелярії прем'єр-міністра.

"Зростає присутність російських військ навколо України, в Білорусі, вздовж російсько-білоруського кордону, а також у Калінінградській області. Ця присутність є інструментом, який можна використовувати для прямої атаки", – наголосив Моравецький.

Він також додав, що Росія володіє ще одним інструментом агресії. Моравецький зауважив, що енергетична криза в країнах Європи штучно викликана "Газпромом".

У Польщі запевняють, що нарощення військ Росії біля України це інструмент для прямої атаки

Зауважимо, дещо раніше у ГУР МО повідомили, коли президент Росії Володимир Путін може атакувати Україну. Зокрема, біля кордонів вже розміщені понад 92 тисяч військових.

Нагадаємо, дещо раніше у НАТО попередили Росію щодо нарощування військ на кордонах з Україною. Північноатлантичний альянс закликав Росію припинити ескалацію поблизу кордонів та зменшити напругу.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Україна та Захід готують трирівневий план стримування агресії РФ. Він додав, що наразі українське бачення загроз з боку Росії цілком збігається з баченням міжнародних партнерів.

Водночас американська розвідка попередила союзників з Європи, що "залишилося мало часу, аби запобігти вторгненню Росії до України".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme