У Путіна почали відбрехуватися на заяви про можливий напад Росії на Україну й натякнули на провокації

Спікер російського президента Дмитро Пєсков відреагував на інформацію українських та західних спецслужб про підготовку Росії вторгнення в Україну

Журналіст стрічки новин

Відомо, що Росія сконцентрувала понад 92 тисячі військовослужбовців біля кордонів з Україною. В українській розвідці повідомляли, що російські військові можуть атакувати нашу державу до кінця січня – початку лютого наступного року з різних напрямків.

Сам Пєсков, коментуючи такі заяви, наголосив, що ця інформація є "істерикою". Він звинуватив США у ситуації, що склалася.

"Ця істерика нагнітається штучно. Звинувачують (Москву, – ред.) у якійсь незвичайній військовій активності на нашій території ті, хто пригнав свої збройні сили через океан. Тобто Сполучені Штати Америки. Ну, це не зовсім логічно і не зовсім пристойно", – сказав він у коментарі журналістам, пише Depo.ua із посиланням на ТАСС.

Крім того, Пєсков заявив, що "не можна виключати" можливі провокації, які нібито стануть приводом звинуватити Росію у нападі на Україну. Про які саме провокації йдеться, він не уточнив. Водночас він озвучив погроз, що спроби силової деокупації ОРДЛО матимуть "найсерйозніші наслідки".

"Україна, швидше за все, добивається чергової спроби розпочати силове розв'язання власної проблеми (йдеться про окупацію російськими гібридними військами частини Донбасу, – ред.). Добивається цього, швидше за все, під прикриттям тих самих навчань НАТО, кораблів НАТО у Чорному морі, американських, британських солдатів у регіоні, яких стає дедалі більше", – заявив він.

Нагадаємо, дещо раніше у НАТО попередили Росію щодо нарощування військ на кордонах з Україною. Північноатлантичний альянс закликав Росію припинити ескалацію поблизу кордонів та зменшити напругу.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Україна та Захід готують трирівневий план стримування агресії РФ. Він додав, що наразі українське бачення загроз з боку Росії цілком збігається з баченням міжнародних партнерів.

Водночас американська розвідка попередила союзників з Європи, що "залишилося мало часу, аби запобігти вторгненню Росії до України".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme