У Раді проведуть закрите засідання з міністрами силового та економічного блоку

Верховна Рада проведе засідання керівники фракцій та груп з представниками уряду 

Редактор стрічки новин
У Раді проведуть закрите засідання з мін…
Фото: Facebook Верховної Ради

Завтра, 13 лютого, Верховна Рада проведе закрите засідання фракцій та груп у зв'язку із загрозою вторгнення Росії.

Про це повідомив п'ятий президент, співголова фракції "Європейська Солідарність" Петро Порошенко журналістам після наради представників фракцій та груп у спікера парламенту Руслана Стефанчука, передає Depo.ua

"Завтра, попередньо о 16.00, відбудеться закрите засідання керівників фракцій та груп та представників груп … із представниками силового блоку – це міністр оборони, міністр внутрішніх справ, керівник Служби безпеки, керівництво розвідок, як військової, так і зовнішньої розвідки… Національного банку, Міністерства фінансів", – сказав політик. 

Порошенко зазначив, що учасники зустрічі у суботу пропонували запросити на цю нараду та прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

"Ми дуже сподіваємося, що завтра всі ці керівні особи обговорять із парламентом нашу ефективну співпрацю щодо підвищення обороноздатності держави", - наголосив він.

Нагадаємо, сьогодні вранці народні депутати від "Європейської Солідарності" та "Голосу" провели зустріч зі спікером Верховної Ради Русланом Стефанчуком. Вони закликали спікера на тлі загрози вторгнення Росії в Україну терміново провести засідання погоджувальної ради, щоб призначити позачергове закрите засідання Верховної Ради. 

Раніше у МЗС України виступили з заявою щодо інформації про можливе вторгнення Росії на нашу територію. У відомстві наголосили, що Збройні сили України постійно відстежують розвиток подій і готові давати відсіч будь-яким посяганням на територіальну цілісність та суверенітет України, а українська дипломатія цілодобово перебуває на зв’язку з усіма ключовими партнерами, оперативно отримує необхідну безпекову інформацію, що дозволяє вживати нам своєчасні дії. Також в українському дипломатичному відомстві наголосили, що нині критично важливо зберігати спокій, консолідуватися всередині країни, уникати дій, що розхитують стабільність та сіють паніку.

Раніше німецьке видання Spiegel повідомило, що США попередили європейських союзників по НАТО про дату імовірного початку вторгнення Росії в Україну. Це 16 лютого.  

У ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які отримала американська розвідка. Розвідка США повідомляє, що на Росії розглядають 9 можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme