У Раді зареєстрували законопроект, який може врятувати мандат Разумкова

Народний депутат від "Слуги народу" Георгій Мазурашу зареєстрував у парламенті законопроект №6294 щодо автоматичного зарахування до початкової фракції відкликаного з посади голови Верховної Ради

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Раді зареєстрували законопроект, який…
Скріншот

Також документом пропонується урегулювати повернення до фракції відстороненого першого заступника голови Ради.

Про це йдеться у картці відповідного законопроекту на сайті Верховної Ради, пише Depo.ua.

Згідно з пояснювальною запискою, за чинним законодавством, народні депутати після відсторонення з вказаних посад мають автоматично стати позафракційними.

У зв'язку з цим пропонується, аби відкликані голова Ради та його заступник автоматично були зараховані до депутатської фракції або групи, до якої вони входили на момент обрання на посаду.

На думку автора, це питання не деталізоване у законодавстві, тому вимагає уточнення, щоб не виникали різночитання, а запропонований проект закону знімає суперечність.

Нагадаємо, на початку жовтня Разумков заявив, що піде до суду, якщо у нього заберуть мандат нардепа. За його словами, це протизаконно.

Довідка: Разумкова звільнили з посади голови парламенту 7 жовтня 284 голосами "за". За відставку спікера проголосували 215 "слуг народу". Семеро з них проголосували проти, четверо – утрималися, семеро – не голосували. Сам Разумков заявляв, що близько 50 депутатів змусили проголосувати за його відставку проти їхньої волі.

8 жовтня новим спікером Ради обрали Стефанчука. За таке рішення проголосував 261 народний обранець. 

Згодом Разумков натякнув на власний політичний проект після звільнення з посади голови Ради. Може йтися навіть про президентські амбіції

Читайте також: Чужий. Що чекає на Разумкова після втрати посади спікера 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme