У Раді заявили, що "слуги" можуть відсторонити Разумкова з посади спікера до його відставки

Лідер партії "Голос" Кіра Рудик повідомила, що "слуги народу", ймовірно, спробують відсторонити спікера Верховної Ради з його посади на час розгляду питання щодо його відставки 

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
У Раді заявили, що "слуги" можуть відсто…
Фото: Скріншот

Це дасть шанс швидше звільнити Разумкова із займаної посади в обхід регламенту.

Про це Рудик розповіла в ефірі "Україна 24", передає Depo.ua.

"Давайте розглянемо, як би мали розвиватися події за правилами. Оскільки вже є 150 підписів за внесення питання щодо відставки спікера, то сьогодні повинно було б розглядатися якраз голосування з приводу внесення в порядок денний цього питання. І тоді у спікера є 10 днів на те щоб надати звіт Рахунковій палаті, на те, щоб надати звіт по своїй роботі. Потім, після цього, це б мало голосуватися (питання відставки голови Ради, – ред.)", – розповіла нардеп.

Водночас, за її словами, всі прекрасно розуміють, що це питання – дуже "емоційне для "слуг народу", для монобільшості, перш за все".

"Тому до оцих правил ми очікуємо, що будуть зміни. Що очікується сьогодні? Найімовірніше, буде ставитися питання щодо відсторонення спікера з його посади на час розгляду питання щодо його відставки", – зазначила Рудик.

Вона уточнила, що відсторонити спікера можна за заявами голів двох фракцій, або за збором 150 підписів.

"Наразі я не бачу, які це фракції можуть бути… Тобто будуть намагатися спочатку його відсторонити, а потім голосувати вже питання включення в порядок денний. І завтра, або в четвер буде голосуватися питання відставки Разумкова", – сказала нардеп.

Згідно з інформацією Рудик, наразі виглядає все так, що голосів у "слуг народу" є "впритул".

"Тому кожен голос кожного депутата буде дуже важливий. І щодо питання відсторонення спікера зараз із посади, і щодо питання його відставки", – підсумувала вона.

Нагадаємо, 4 жовтня Верховна Рада почала процедуру звільнення Разумкова за поданням нардепа Давида Арахамії.

Довідка: Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, згідно з даними експертів, може мати президентські амбіції. Чинний глава держави Володимир Зеленський навіть може вбачати в ньому політичного конкурента, хоча рейтинги, здебільшого, і не вказують на високі шанси Разумкова на крісло президента.

Впродовж кількох місяців у ЗМІ час від часу з'являлася інформація із посиланням на неназвані джерела, буцімто в Офісі президента відбувається підготовка до відставки Разумкова, який є спікером парламенту з 2019 року. Акцентувалася увага, зокрема, на тому, що Разумков іде наперекір проханням Зеленського й висловлює власну думку.

Водночас в ОП наголошували, що між Разумковим та Зеленським немає конфлікту, і президент не вважає спікера Ради своїм конкурентом.

18 вересня "слуги" у прямому ефірі накинулися на спікера ВРУ Дмитра Разумкова й натякнули, що у них є голоси для його заміни.

30 вересня стало відомо, що у Раді розпочали процедуру звільнення спікера Дмитра Разумкова.

Разумков підтвердив, що колеги прийшли до нього за підписними листами про відкликання з посади голови Верховної Ради. Він уточнив, що відповідну пропозицію подав голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Читайте також: Чужий. Що чекає на Разумкова після втрати посади спікера

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme