В Україні не буде кримінальної відповідальності за підробку COVID-сертифікатів

Верховна Рада у другому читанні провалила голосування за законопроект №6084 про запровадження кримінальної відповідальності за підробку документів про вакцинацію проти коронавірусу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні не буде кримінальної відповіда…
Фото: Черкаська обласна державна адміністрація

Народні депутати також не направили документ про відповідальність за підробку COVID-сертифікатів на повторний розгляд.

За законопроект проголосували лише 192 нардепи, повідомляє Depo.ua.

Зауважимо, що проти документа під час другого читання проголосували шість народних депутатів, а 84 – утрималися від голосування.

Згідно з документом, передбачалося запровадження покарання:

  • для людей, які свідомо використовували фальсифіковані документи про щеплення (штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн або обмеження волі до двох років);

  • для медичних працівників за внесення неправдивих відомостей до медичної документації (штраф від 34 тис. грн до 68 тис. грн або обмеження волі до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади);

  • за виготовлення фальшивих документів про вакцинацію (штраф від 85 тис. грн до 170 тис. грн або позбавлення волі до трьох років).

Нагадаємо, 16 вересня 2021 року у МОЗ заявили про підготовку законодавчого акту про посилення відповідальності за підробку медичних документів. Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко попередив, що за підробку COVID-сертифікатів каратимуть керівників лікарень.

6 жовтня парламентський комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування підтримав законопроект №6084 про посилення відповідальності за підробку COVID-сертифікатів.

1 листопада комітет Ради з питань правоохоронної діяльності підтримав посилення кримінальної відповідальності за підробку сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу.

2 листопада Рада підтримала посилення покарання за підробку COVID-сертифікатів.

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme