В уряді обіцяють, що "Вовина тисяча" не вплине на субсидію та не буде обкладатися податком

Громадяни України, які отримають 1 тисячу гривень за повний курс вакцинації проти коронавірусу, зможуть цими коштами підтримати бізнес, який найбільше постраждав через карантин

Редактор стрічки новин
В уряді обіцяють, що "Вовина тисяча" не…
Колаж: Depo.ua

В Кабміні працюють над механізмами, щоб обіцяна президентом Володимиром Зеленським тисяча за вакцинацію  не оподатковувалася та не перешкоджали нарахуванню субсидій.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Президент Володимир Зеленський анонсував програму підтримки бізнесу, яка також спрямована на стимулювання вакцинації населення. Весь світ пересвідчився, що високий рівень вакцинації в країні дозволяє бізнесу працювати в умовах карантинних обмежень з мінімальними ризиками. Тому це пов’язані питання – своєю вакцинацією кожен з нас дає бізнесу можливість працювати, а бізнес має можливість платити зарплати працівникам і податки державі", – заявив чиновник.

Немчінов додав, що виплати отримають усі повнолітні громадяни України, які мають повний курс вакцинації, незалежно від того, коли вони робили такі щеплення.

"Держава дає можливість, а люди краще знають, який театр чи музей їм до вподоби, чи в якому спортклубі займаються діти, і його треба підтримати. Ми передбачаємо, що ця тисяча гривень не буде оподатковуватися, а отримання коштів не стане перешкодою для нарахування субсидій. Наразі триває робота в цьому напрямку", - зазначив міністр.

Він також пояснив, що програма буде реалізована у два етапи.

"Одразу від початку програми, – на першому етапі, – отримання коштів відбуватиметься через додаток "Дія". Це – найшвидший і найпростіший спосіб. На другому етапі (3 квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний механізм нарахування, над яким зараз працюють", – поінформував міністр.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні запрацює програма з надання 1 тисячі гривень громадянам, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Програма стартує 19 грудня. За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал або фітнесклуб, кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр або купити квитки для мандрівок всередині країни на внутрішні авіа- та залізничні перевезення.

Виплата за вакцинацію від коронавірусу в розмірі однієї тисячі гривень буде виділена із загального фонду державного бюджету. Виплати здійснюватимуться до кінця 2021 року та впродовж 2022 року.

18 листопада народні депутати ухвалили в першому читанні та за основу законопроект, який передбачає зокрема і виділення тисячі гривень вакцинованим українцям. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme