Вдаримо санкціями будь-якої миті: Шольц попередив Росію

Євросоюз та США можуть "у будь-який момент" запровадити санкції проти Росії через Україну

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Вдаримо санкціями будь-якої миті: Шольц…
Фото: Рixabay

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що ЄС та США можуть у будь-який момент запровадити санкції проти Росії залежно від ситуації навколо України.

Про це Шольц повідомив на прес-конференції, передає Depo.ua з посиланням на російські ЗМІ.

"Ми будь-якої миті можемо, якщо ситуація зміниться, прийняти рішення разом — Німеччина, США, Європа та США, держави НАТО", — заявив Шольц журналістам.

Він переконаний, що Росія зрозуміла цей сигнал, а можливі санкції будуть дуже ефективними.

Шольц додав, що в ЄС вирішили не публікувати весь список санкцій.

Тим часом Росія сподівається, що Євросоюз не каратиме її за агресію. У російському МЗС висловили надію на те, що, на відміну від Вашингтона, який "позбавлений будь-якої адекватності підходу на санкційній ниві", розсудливість у Брюсселі візьме гору і ЄС не буде задіювати обмежувальні заходи, від яких "постраждала б насамперед стійкість самої міжнародної фінансової системи, і навіть відновлення світової економіки".

Нагадаємо, 28 січня, за інформацією ЗМІ, Білий дім зустрівся із представниками найкрупніших банків США, щоб обговорити шляхи запровадження санкцій проти Росії в такому форматі, аби це не зруйнувало міжнародну фінансову систему.

30 січня американські ЗМІ написали, що санкції США, якими Росії погрожує президент країни Джо Байден для стримування вторгнення в Україну, можуть зруйнувати її економіку.

2 лютого у МВФ заявили про готовність підтримати країни, які можуть постраждати у випадку відключення Росії від SWIFT. За словами директорки-розпорядниці МВФ Кристаліни Георгієвої, відключення Росії від SWIFT неминуче матиме наслідки для інших країн, однак фонд готовий допомогти з цим.

Тим часом міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок повідомила про готовність Берліна до високої економічної ціни у випадку запровадження санкцій проти Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme