Верещук і Мураєв влаштували перепалку в прямому ефірі через евакуацію біженців з Афганістану (ВІДЕО)

Народний депутат від "Слуги народу" Ірина Верещук і проросійський український політик Євгеній Мураєв влаштували словесну перепалку під час обговорення евакуації українців з Афганістану

Журналіст відділу новин
Верещук і Мураєв влаштували перепалку в…
Фото: Прес-служба ЗСУ

Політики не змогли дійти згоди у ситуації, що склалася навколо евакуації громадян із аеропорту Кабула.

Це сталося в прямому ефірі програми "Народ проти" на телеканалі "Україна 24", передає Depo.ua.

Так, Мураєв заявив, що окрім семи українців у літаку, який прилетів до України з Кабула, були американці.

"І в першу чергу наша влада чомусь вирішила рятувати їх. Щоб догодити кому? Це напередодні візиту Зеленського до США? Там зараз понад 2 тис. українців. 120 виявили бажання евакуюватися, але пріоритет був відданий іншим. Чи гідна поваги наша влада?" – сказав він.

Верещук же висловила надію, що політик надасть посилання на джерело, "коли ми говоримо про американців на борту з українцями".

"У мене інформація від "слуг народу". Прізвища називати не буду, але наш спір із Верещук легко вирішити. Вона мене звинуватила у брехні. Завтра вона може депутатським запитом звернутися до МНС, Міноборони, СБУ і запросити прізвища тих, хто прилетів бортом, який привіз іноземців у нашу країну замість громадян України. Я вибачусь, а якщо ні, ви публічно вибачитесь", – наголосив Мураєв.

Водночас Верещук заявила, що те, що Мураєв намагається донести, "є вкрай маніпулятивною інформацією, вона не відповідає дійсності".

На уточнююче запитання Мураєва, "скільки ж було американців на борту літака", нардепка від "слуг" відповіла: "Давайте так, ви мене не будете тут допитувати, а я вам не даватиму відповіді. Я розповідаю те, про що мене запитала ведуча… Давайте ми не будемо звинувачувати владу в тому, що вона не робила. Нас тут повчати не треба, ви не в позиції – повчати владу".

"Давайте ви мене точно в позицію ставити не будете, ви ще не виросли мене ставити в позицію", – відреагував Мураєв.

На це Верещук зазначила: "І ви теж. Спокійніше".

Нагадаємо, 18 серпня до Афганістану вилетів літак Міноборони. Крім того, у Міністерстві закордонних справ (МЗС) розповіли, що відпрацьовують два плани евакуації українців.

Згодом стало відомо, що літак Міноборони, який має евакуювати українців, не пускають в аеропорт Кабула.

Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом залишив країну. 

Мешканці столиці Афганістану Кабула масово залишають захоплене "Талібаном" місто. Евакуюють із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

За даними телеканалу Al Arabiya, представники "Талібану" оголосили, що іноземні громадяни повинні виїхати з Кабула. Ті ж, хто вирішить залишитися в місті, зобов'язані будуть реєструватися у представників нових органів влади.

16 серпня стало відомо, що Україна евакуювала з Афганістану майже 80 людей із п'ятьох країн.

Станом на 17 серпня вже понад 150 українців хотіли повернутися з Афганістану, в якому свою владу встановили таліби, в Україну.

Відомо, що переважна більшість українських громадян та членів їхніх сімей – дружин, батьків, дітей – перебувають у столиці захопленого талібами Афганістану, місті Кабул. 

Повідомлялося також, що на військовій базі в околицях Кабула залишилося 12 українців. 

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, Захід хвалить Україну за евакуацію своїх громадян із Афганістану. Крім того, Кулеба розповів деталі про ситуацію з 12 українцями на військовій базі поблизу Кабула.

Останніми днями у деяких містах Афганістану відбулися протести до Дня незалежності країни.

18 серпня щонайменше три особи загинули та понад десять були поранені після того, як бойовики "Талібану" відкрили вогонь по учасниках акції в афганському місті Джелалабад у провінції Нангархар. Це сталося тоді, коли місцеві жителі намагалися встановити національний прапор Афганістану на площі в місті замість прапора "Талібану".

Водночас представник політичного офісу "Талібан" Мухаммед Наїм уже заявив про завершення війни в Афганістані. Він зазначив, що жодна дипломатична організація не зазнала нападів.

19 серпня стало відомо, що "Талібан" офіційно відновив Ісламський Емірат Афганістан. Ця заява була зроблена в 102-гу річницю незалежності Афганістану від Британської імперії.

Читайте також: Хто такі таліби: Звідки взялися, що скоїли і як взяли Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme