Загроза вторгнення РФ: ЄС має план дій на випадок напливу біженців із України

Європейський Союз розглядає можливі варіанти дій у разі напливу біженців з України

Редактор стрічки новин
Загроза вторгнення РФ: ЄС має план дій н…
Фото: Derek Gatopoulos/Twitter

Єврокомісія готується до можливого напливу біженців з України до ЄС у разі вторгнення російських військ в Україну.

Про це заявила офіційна представниця Єврокомісії (ЄК) Дана Спінант, передає Depo.ua з посиланням на DW.

"Ми дуже тісно співпрацюємо із нашими країнами-партнерами, аби забезпечити необхідну оперативну підтримку в будь-який час", –зазначила вона. 

За словами Спінант, разом із пакетом можливих санкцій існують плани дій для різних аспектів - енергопостачання, економічних наслідків, а також у разі загострення ситуації з мігрантами та біженцями. 

Представниця ЄС не назвала конкретних планів, проте послалась на пакет заходів щодо міграції та надання притулку, який запропонувала Єврокомісія у вересні 2020 року. 

Своєю чергою верховний представник Євросоюзу із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель заявив, що дипмісія в Києві залишається відкритою та надаватиме підтримку громадянам європейської спільноти. 

У Берліні наразі не очікують великого напливу українських біженців до Німеччини. Представник МВС ФРН заявив, що наразі немає жодних ознак, які б свідчили про можливість такої динаміки. Водночас у відомстві дуже уважно стежать за ситуацією - разом із Єврокомісією та федеральним урядом. 

Нагадаємо, раніше заступник міністра внутрішніх справ Польщі Мацєй Вонсік заявив, що у разі військового вторгнення Росії польські прикордонники повинні бути готовими до мільйона біженців із України. Також у Чехії заявили про готовність прийняти українських біженців у разі, якщо напруга між Києвом та Москвою перетвориться на збройний конфлікт

Про готовність приймати біженців із України заявили і представники країн Балтії – Латвії, Литви та Естонії. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme