Зеленський розповів, чи бачить відкритість Путіна до виконання Мінських угод

Президент України Володимир Зеленський розповів, чи бачить у лідера Росії Володимира Путіна більшу відкритість щодо виконання Кремлем Мінських угод

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський розповів, чи бачить відкритіс…
Фото: president.gov.ua

За його словами, відкритість до Мінських угод можна продемонструвати саме на зустрічі "нормандського формату".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на брифінг Зеленського.

"Я вчора не дивився прес-конференцію (президентів Франції Емманюеля Макрона та Росії Володимира Путіна, – ред.). У мене немає часу. Але я сприймаю відкритість будь-якого лідера і вважаю, що відкритість – це завжди прекрасно, якщо це правда і не гра, а серйозні відкритість і розуміння, що є небезпека і що це не жарт. Мені здається, що це позитивний результат", – наголосив він.

Президент додав, що не дуже довіряє просто словами лідера Кремля. На його думку, відкритість має полягати у конкретних кроках.

"У нашому випадку – це кроки щодо деескалації. Я вважаю, що для цього у цієї людини все є, тим більше, що ця людина дуже відкрита, як я розумію… Щодо тих сигналів, що він відчуває, що він не є суб’єктом ескалації і що це був просто тиск, то мені не знайомий на сьогодні суб’єкт в Європі, який би міг тиснути на РФ", – додав Зеленський.

Зауважимо, напередодні російський президент, говорячи про Мінські угоди щодо врегулювання російсько-української війни, глузливо звернувся до української влади, цитуючи російську приказку "Подобається – не подобається, терпи моя красуне!".

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що незадоволений Мінськими угодами. За його словами, найбільший недолік цього документа в тому, що всі його пункти можна читати, тлумачити й розуміти по-різному. А це надає Росії додаткову можливість уникнути відповідальності.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що ніхто не нав'язує Україні виконання Мінських угод на російських умовах. За його словами, міжнародні партнери не чинять тиску на Україну щодо виконання Мінських угод, попри попередні спроби примусити Київ до цього.

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін вважає, що Росія неправильно трактує Мінські угоди, чим ускладнює досягнення компромісу і будь-який прогрес. Однак, на думку американської дипломатки, Мінський процес залишається актуальним. 

Читайте також: "Домовилися про деескалацію": Чи справді Макрон та Путін дійшли згоди щодо війни на Донбасі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme