Жодна країна НАТО не дасть Україні свої війська при нападі Росії, – Британія

Жодна країна-член НАТО не відправить війська до України у разі нападу Росії

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Жодна країна НАТО не дасть Україні свої…
Фото: British Army/Facebook

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що країни НАТО не відправлять своїх військових до України у разі агресії Росії, бо наша країна не є членом Альянсу.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на видання The Telegraph у YouTube.

Джонсон заявив, що Британія зможе допомогти іншим способом.

"Якщо Росія вторгнеться в Україну, ми будемо готові зробити внесок у будь-які нові розміщення військ НАТО, щоб захистити наших союзників у Європі", – сказав Джонсон.

Він також наголосив, що Велика Британія передає озброєння, призначене для оборонних дій, та бере участь у підготовці українських військових.

Нагадаємо, раніше Хорватія заявила, що відкличе свої війська з НАТО у разі вторгнення Росії на територію України. За словами їхнього президента, вони повернуть додому всіх своїх солдат до останнього.

Раніше ЗМІ повідомили, що Британія не виключає можливості посилення свого військового контингенту у країнах Східної Європи сотнями військовослужбовців. Також члени НАТО провели переговори на високому рівні щодо того, чи слід посилити свою присутність в Естонії, Латвії, Литві та Польщі.

17 січня міністр оборони Великої Британії Бен Воллес під час виступу в Палаті громад британського парламенту заявив, що Британія надасть Україні легкі протитанкові оборонні системи озброєнь. Він наголосив, що вони не є стратегічною зброєю і не становлять загрози для Росії, ця зброя застосовуватиметься виключно для оборони України.

І уже пізно ввечері 17 січня до України прибув перший британський транспортний літак C-17, який доставив легке протитанкове озброєння. Загалом протягом останніх днів до України прибуло сім літаків з британським озброєнням.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес не виключив, що Об'єднане Королівство збільшить кількість зброї, яку незабаром буде передано Україні.

Читайте також: Майже "Джавеліни" від Британії: Що за протитанкові комплекси NLAW отримала Україна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme