Авіакомпанія МАУ почала виведення своїх літаків за кордон

Компанія-авіаперевізник "Міжнародні авіалінії України" офіційно підтвердила виведення свої літаків за кордон на вимогу лізингодавців

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Авіакомпанія МАУ почала виведення своїх…
Фото: Pixabay

Зокрема, компанія отримала офіційне повідомлення від страхових компаній про припинення страхування літаків для польотів у повітряному просторі України на тлі загрози нового вторгнення Росії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МАУ.

"У зв’язку з цим МАУ на вимогу лізингодавців відправляє п'ять літаків Boeing 737-800 до Іспанії за умови збереження інших повітряних суден у флоті компанії. Окрім цього два літаки авіакомпанії відправляються на планове технічне обслуговування двигунів до Белграда", – йдеться у повідомленні.

Водночас у компанії не вказали, чи будуть мати вплив такі дії на регулярні рейси. Зокрема, за перенесенням чи скасуванням польотів у МАУ радять слідкувати у розкладі.

"МАУ докладає зусиль і постійно веде перемовини з страховими компаніями, Міністерством інфраструктури України, Державною авіаційною службою і сподівається на взаєморозуміння", – додали у прес-службі.

Нагадаємо, станом на 14 лютого українські аеропорти працюють у штатному режимі. Попри чутки про закриття неба над Україною та відмову іноземних компаній від польотів до України, вони продовжують роботу. 

А напередодні, 13 лютого, з'явилася інформація, що вже з 14 лютого о 16:00 в Україні можуть призупинити повітряний рух. Міністерство інфраструктури спростувало цю інформацію і заявило, що більшість авіакомпаній продовжують операційну діяльність без жодних обмежень.

Під час позачергового засідання ввечері, 13 лютого, Кабінет міністрів виділив 16,6 млрд грн, щоб гарантувати безперебійність польотів у повітряному просторі України. Комітет Верховної Ради з питань бюджету на позачерговому засіданні 13 лютого погодив перерозподіл видатків Державного бюджету України на 2022 рік відповідно до цього рішення Кабміну. 

Відомо, що напередодні нідерландська авіакомпанія KLM зупинила польоти до України через загрозу нового вторгнення Росії. А вже 13 лютого рейс української авіакомпанії SkyUp за маршрутом "Фуншал – Бориспіль" не зміг прилетіти до місця призначення. Виявилося, що лізингодавець заборонив SkyUp влітати в авіапростір України. Літаку із бортовим номером UR-SQO довелося сідати в аеропорту Кишинева. У Молдові застрягли 175 українських громадян – їх обіцяють трансфером доставити в Україну.

Читайте також: Чутки про закрите небо і скасування рейсів: Що робити українським туристам і чи правда, що ніхто вже нікуди не летить

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme