Путін поскаржився Макрону на Захід, який "накачує Україну зброєю"

Президент Росії Володимир Путін поскаржився своєму президенту Франції Емманюелю Макрону на Захід
 

Журналіст відділу новин
Путін поскаржився Макрону на Захід, який…
Фото: Прес-служба Кремля

Путін поскаржився Макрону, що західні країни не хочуть підштовхнути Україну до виконання Мінських угод.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Кремля.

"Небажання Заходу сприяти виконанню Мінських угод ще раз проявилося на минулій зустрічі політичних радників України, Німеччини, Франції та Росії", – цитує Путіна прес-служба Кремля.

Путін також назвав нещодавні заяви щодо загрози вторгнення Росії в Україну "провокаційними спекуляціями". Російський президент звинуватив Захід в тому, що він підіймає паніку для того, щоб "накачувати" Україну сучасним озброєнням.

У свою чергу Макрон у розмові з Путіним заявив, що щирий діалог не сумісний із військовою ескалацією на кордонах України.

Нагадаємо, 7 лютого президент Франції Емманюель Макрон здійснив візит до Москви, де зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним. 

Переговори лідерів двох країн пройшли в Кремлі 7 лютого і тривали понад п'ять годин. За підсумками Путін заявив, що зустріч з Макроном пройшла в діловому ключі, вона була змістовною і корисною. Він уточнив, що обговорив з французьким президентом питання нерозширення НАТО і ситуацію навколо України.

Після зустрічі з Путіним Макрон заявив, що найближчі дні будуть вирішальними для стабілізації ситуації та досягнення деескалації навколо України.

12 лютого ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які нібито отримала американська розвідка. Мова йде про 9 можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

12 лютого президент Франції Емманюель Макрон зателефонував російському колезі Володимиру Путіну.

Читайте також: "Стінгери", "Джавеліни", вогнемети і гранатомети: Яку зброю вже дають Україні західні партнери

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme