Путін заявив, що мета мораторію на прийом України до НАТО – краще підготувати Київ для подальшого вступу

Президент Росії Володимир Путін вкотре заявив, що якщо Україна буде прийнята в НАТО, то загрози для Росії багаторазово зростуть
 

Журналіст відділу новин
Путін заявив, що мета мораторію на прийо…
Фото: kremlin.ru

Можливий мораторій на вступ України до НАТО – не поступка, а просто виконання планів Заходу щодо підготовки Києва до майбутнього вступу до Альянсу.

Про це Путін заявив під час засідання Ради безпеки РФ, інформує Depo.ua.

"Байден запевнив, що Україну не збираються приймати до НАТО завтра, більш того, можливий мораторій, вони вважають, що Україна не готова сьогодні", – заявив Путін.

Водночас він висловив думку, що цей мораторій, якщо він і матиме місце, означатиме не поступку Росії, а виконання планів Заходу щодо підготовки України до майбутнього вступу в НАТО.

У свою чергу міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повідомив, що "НАТО на смерть стоїть на неприпустимості скасування політики відкритих дверей в Альянсі".

Нагадаємо, 14 лютого надзвичайний та повноважний посол України у Великій Британії Вадим Пристайко заявив, що Україна може відмовитись від заявки на вступ до НАТО.

У Кремлі схвалили таку заяву Пристайка, заявивши, що відмова України від ідеї вступу до НАТО стала б суттєвим кроком до нормалізації ситуації.

Водночас п'ятий президент України Петро Порошенко закликав чинного главу держави Володимира Зеленського відкликати й звільнити Вадима Пристайка з займаної посади.

17 лютого  МЗС Росії заявило, що у разі вступу України в НАТО, наша держава отримає можливість повернути собі окупований у 2014 році Крим.

17 лютого міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що питання про відмову України від вступу до НАТО, аби уникнути широкомасштабної війни, на сьогодні не стоїть.

Читайте також: Ескалація на Донбасі: Чи вийде в Росії сфабрикувати привід для вторгнення

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme