СБУ зірвала операцію російських спецслужб: Готували українських "тітушок" для провокацій на Росії (ФОТО, ВІДЕО)

Працівники Служби безпеки України викрили трьох українців, які за запитом російських спецслужб готували провокації на Росії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
СБУ зірвала операцію російських спецслуж…
Фото: СБУ

Зокрема, троє мешканців Київщини мали виїхати на Росію та вчиняти провокації проти росіян, аби Кремль використав це для виправдання агресії проти України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу СБУ.

"За попередніми даними, спецслужби РФ ретельно розробляли план провокацій і диверсій, спрямованих проти власного населення. І в цьому мали намір звинуватити нашу державу. Вони завербували трьох мешканців Київської області, які є вихідцями з кримінальних кіл. Для виїзду в Росію їх мали забезпечити підробленими документами. Вони отримали завдання сформувати дві групи по п’ять осіб у кожній. Виїзд першої був запланований найближчими днями", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що росіяни розробили покрокову інструкцію дій. Українці мали отримати детальну інформацію щодо провокацій вже прибувши на Росію. За участь у цьому, російські спецслужби обіцяли заплатити по 4 тисячі доларів кожному учаснику.

"Куратори запевнили "тітушок", що після того, як завдання буде виконане, їх відправлять додому. Проте, за наявними даними, провокаторів планували показово ліквідувати під час затримання. Співробітники Служби безпеки України запобігли цьому сценарію. Організаторів та їхніх спільників одночасно було затримано у Києві та області", – додали у СБУ.

Нагадаємо, 30 січня поліцейські затримали групу зловмисників, які планували влаштувати масові заворушення у центрі Києва в понеділок, 31 січня. Згодом у МВС розповіли, що в столиці планували зібрати великий мітинг, під час якого готувалися провокації.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський розповів, зокрема, що організатори заходу мали на меті "пролити кров". При цьому була заготовлена спеціальна (в тому числі й бутафорська) кров, яка внаслідок конфліктів з правоохоронцями мала начебто "пролитися серед активістів".

Згідно з інформацією МВС, у столиці планувалося зібрати до 5 тисяч осіб, з яких до 1,5 тисячі мали складати так звані "тітушки", що мали влаштувати бійки з правоохоронцями. Також мав бути запланований підпал автомобільних шин, використовування вогнегасників і салютів.

За словами Монастирського, після масових заворушень і провокацій в Києві планувалися подібні акції в низці інших областей України. "Тітушки" мали влаштувати заворушення, зокрема, у Сумській, Чернігівській, Полтавській і Черкаській областях.

Станом на 31 січня вже було оголошено перші підозри членам групи зловмисників.

Голова Національної поліції Ігор Клименко розповів також, скільки грошей зловмисники отримали для організації потенційних заворушень і яку "касу" було виділено на штрафи.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme