Смерть Полякова: Таксист змінив свої свідчення і його побили

Адвокат таксиста, у машині якого помер депутат Антон Поляков, заявив, що його підзахисного побили правоохоронці за неправдиві свідчення

Журналіст стрічки новин
Смерть Полякова: Таксист змінив свої сві…
Фото: Facebook Антона Полякова

Виявилось, водій не підбирав Полякова на зупинці – йому його підвезли на іншій машині. У попередніх свідченнях таксист збрехав, не розкривши ці факти.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ТСН.

"Він дав покази. Він не знав і не міг знати, чи вони щось вживали, чи не вживали. Він збрехав, що він підібрав його на транспортній зупинці, а насправді йому його підвезли з іншої машини й попросили доправити додому. От і все. Спершу він вирішив не вплутувати інших людей, тому сказав, що забрав із зупинки й віз. От хлопці його і наказали. Але слідів немає, експертиза не покаже", – наголосив адвокат.

Юрист додав, що з боку поліцейських є й інші порушення. Зокрема, таксиста протримали у відділку майже добу, хоча згідно з законодавством мали не більше трьох годин. Крім того, від адвоката приховувалось, де допитують його підзахисного та коли його звільнять. Однак до поліції водій вирішив не позиватись.

"Він звичайний хлопець і просто хоче жити", – пояснив юрист.

Він додав, що таксист порушив ПДР, щоб доправити Полякова до лікарні, адже йому вже стало зле.

У виданні додали, що водій виявився із кримінальним минулим. Від 2017 він підсудний за ст. 149 ч. 2 (торгівля людьми).

"08.11.2017 о 17.00 год перебуваючи в аеропорту "Бориспіль", здійснив переміщення людей через державний кордон України, з метою їх експлуатації, з використанням обману, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб. 16.11.2017 року з СУ ГУНП надійшла інформація за фактом встановлення додаткового епізоду про переміщення 20.10.2017 року до Туреччини з метою надання сексуальних послуг громадянки В.А. С. 1998 р.н", – вказується у матеріалах справи.

Нагадаємо, 8 жовтня правоохоронці затримали чоловіка, який саджав Полякова в таксі– він може бути кримінальним авторитетом зі списку РНБО. Йдеться про уродженця Волоґди, що на Росії, Руслана Джамбулатова.

Довідка: 8 жовтня вранці стало відомо про смерть народного депутата Антона Полякова. У поліції розповіли, що Полякову стало зле у таксі вночі, о 02:45. Для нього викликали "швидку", однак реанімаційні заходи виявились безуспішними. 

Генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що Полякова непритомним у таксі виявив наряд патрульної поліції, який зупинив авто за порушення правил дорожнього руху. Наразі розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України. Досудове розслідування доручено слідчим СУ ГУ Нацполіції в м. Києві.

У Київській міській прокуратурі повідомили, що причиною смерті Антона Полякова стала гостра коронарна недостатність та гостра ішемічна хвороба серця.

Відомо також, що Поляков за кілька днів до смерті давав свідчення у НАБУ про підкуп парламентарів.

За інформацією МВС, у крові Полякова виявили алкоголь та метадон. Саме поєднання спиртних напоїв та наркотичної речовини й могло викликати гостру коронарну недостатність, від якої помер нардеп.

Читайте також: Казав, що його замовили: Все що відомо про екс-слугу викривача Полякова, який помер за загадкових обставин

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme