UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У ДБР спростували інформацію про відкликання клопотання про запобіжний захід у справі Порошенка

У Державному бюро розслідувань вирішили спростувати інформацію про відкликання клопотання щодо запобіжного заходу у виді тримання під вартою щодо п’ятого президента України Петра Порошенка

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У ДБР спростували інформацію про відклик…
Фото: Telegram Ольги Совгирі

Зокрема, у відомстві наголосили, що інформація в Реєстрі судових рішень про відкликання клопотання про запобіжний захід у справі Порошенка не відповідає дійсності.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ДБР.

"Державне бюро розслідувань наголошує, що оприлюднена сьогодні інформація про нібито відкликання з Печерського районного суду міста Києва 29 грудня 2021 року слідчим ДБР клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно п’ятого Президента України не відповідає дійсності", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вказані процесуальні рішення не ухвалювалися.

Зауважимо, дещо раніше у Реєстрі судових рішень з'явилася ухвала, згідно з якою суддя підтримав клопотання прокурора про відкликання клопотання про запобіжний захід у виді тримання під вартою для Порошенка на доопрацювання.

У ДБР спростували інформацію про відкликання клопотання у справі ПорошенкаУ Державному бюро розслідувань вирішили спростувати інформацію про відкликання клопотання у виді тримання під вартою щодо п’ятого президента України Петра Порошенка

Нагадаємо, 24 грудня стало відомо, що виконувач обов'язків генпрокурора Олексій Симоненко підписав клопотання про арешт Петра Порошенка

Того ж дня повідомлялося, що у Печерському районному суді не змогли підтвердити надходження з Офісу генпрокурора клопотання щодо обрання запобіжного заходу для Порошенка.

Довідка: 20 грудня п'ятому президенту України Петру Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу.

Пізніше у СБУ прокоментували підозру Порошенку. Працівники СБУ наголосили, що кримінальне провадження за "вугільною справою" триває, про наступні результати розслідування буде повідомлено згодом.

А у вівторок, 21 грудня, Петро Порошенко записав відеозвернення, в якому заявив, що повернеться в Україну із закордонної ділової поїздки в першій половині січня. Також лідер опозиційної партії "Європейська Солідарність", якого підозрюють у державній зраді, сказав, що не з'явиться на допит ДБР. 

Читайте також: "Комплекс президентської меншовартості": У партії "ЄС" прокоментували кримінальну справу проти Порошенка 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme