З Печерського суду відкликали клопотання про тримання Порошенка під вартою

З Печерського районного суду Києва відкликали клопотання про застосування щодо підозрюваного п'ятого президента Петра Порошенка запобіжного заходу у виді тримання під вартою

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
З Печерського суду відкликали клопотання…
Фото: Pixabay

До початку розгляду клопотання у справі проти Порошенка, прокурор подав заяву про повернення клопотання для доопрацювання. Це відбулося після того, як у представників партії "Європейська Солідарність" відбулися обшуки за "вугільною справою".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на дані Реєстру судових рішень.

"Слідчий суддя дослідивши матеріали провадження та заяву прокурора про повернення клопотання, дійшов наступного висновку. Кримінальним процесуальним законодавством не передбачено повернення клопотання за заявою слідчого/прокурора", – йдеться у рішенні.

Однак, суддя ухвалив повернути клопотання прокурору на доопрацювання. Ухвала оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, 24 грудня стало відомо, що виконувач обов'язків генпрокурора Олексій Симоненко підписав клопотання про арешт Петра Порошенка

Того ж дня повідомлялося, що у Печерському районному суді не змогли підтвердити надходження з Офісу генпрокурора клопотання щодо обрання запобіжного заходу для Порошенка.

Довідка: 20 грудня п'ятому президенту України Петру Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу.

Пізніше у СБУ прокоментували підозру Порошенку. Працівники СБУ наголосили, що кримінальне провадження за "вугільною справою" триває, про наступні результати розслідування буде повідомлено згодом.

А у вівторок, 21 грудня, Петро Порошенко записав відеозвернення, в якому заявив, що повернеться в Україну із закордонної ділової поїздки в першій половині січня. Також лідер опозиційної партії "Європейська Солідарність", якого підозрюють у державній зраді, сказав, що не з'явиться на допит ДБР. 

Читайте також: "Комплекс президентської меншовартості": У партії "ЄС" прокоментували кримінальну справу проти Порошенка 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme