У представників партії Порошенка пройшли обшуки

У представників партії п'ятого президента України Петра Порошенка "Євросолідарність" пройшли обшуки

Журналіст стрічки новин
У представників партії Порошенка пройшли…
Фото: Європейська Солідарність

Зокрема, правоохоронці у середу вранці прийшли до будинків помічника Порошенка, дипломата Юрія Оніщенка, а також екс-нардепа Сергія Березенка

Про це повідомила депутат від "ЄС" Ірина Геращенко у Telegram, передає Depo.ua.

 "Шукали… вугілля. Звичайно, це абсурд. Ми розцінюємо ці замовні дії влади як свідому провокацію проти нашої політичної команди, системний тиск, залякування, психологічні тортури. Спробу дестабілізувати опозицію і її лідера, Петра Порошенка", – обурилась вона.

За словами Геращенко, обшуки проводились за відсутності адвокатів. Крім того, партія фіксує численні випадки тиску на активістів та прихильників політсили.

"Також ми отримуємо чисельні сигнали з регіонів щодо тиску на наших активістів і прихильників, профілактичних бесід з нашими партійцями, тиску і переслідувань бізнесу, який симпатизує опозиції. Мамі Софії Федини телефонували із погрозами, щоб Софія не брала участі в акціях протесту біля Гути. Ми з Марією Іоновою вчора зафіксували  стеження. Всі народні депутати "ЄС" перебувають під тиском, прослуховуванням, проти депутатів і їх  родин ведуться брудні інформаційні кампанії дискредитації і провокацій", – наголосила нардеп.

Вона додала, що "ЄС" почала складати "список Магнітського", куди внесуть прокурорів, слідчих, суддів, які нібито приймають замовні й неправомірні рішення. 

Членів партії Порошенка обшукують

Керівник центрального штабу "ЄС" Олександр Турчинов також заявив про проведення обшуків і вже назвав їх репресіями влади.

Нагадаємо, 24 грудня стало відомо, що виконувач обов'язків генпрокурора Олексій Симоненко підписав клопотання про арешт Петра Порошенка

Того ж дня повідомлялося, що у Печерському районному суді не змогли підтвердити надходження з Офісу генпрокурора клопотання щодо обрання запобіжного заходу для Порошенка.

Довідка: 20 грудня п'ятому президенту України Петру Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу.

Пізніше у СБУ прокоментували підозру Порошенку. Працівники СБУ наголосили, що кримінальне провадження за "вугільною справою" триває, про наступні результати розслідування буде повідомлено згодом.

А у вівторок, 21 грудня, Петро Порошенко записав відеозвернення, в якому заявив, що повернеться в Україну із закордонної ділової поїздки в першій половині січня. Також лідер опозиційної партії "Європейська Солідарність", якого підозрюють у державній зраді, сказав, що не з'явиться на допит ДБР. 

Читайте також: "Комплекс президентської меншовартості": У партії "ЄС" прокоментували кримінальну справу проти Порошенка 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme