Українська армія готова до можливої гібридної атаки мігрантами з території Білорусі, – Резніков

Голова Міністерства оборони Олексій Резніков заявив, що його відомство опрацювало можливі варіанти захисту у разі можливої гібридної атаки мігрантами з території Білорусі

Журналіст стрічки новин
Українська армія готова до можливої гібр…
На фото: Олексій Резніков. Джерело: сайт Офісу президента

Минулого тижня Кабінет міністрів на засіданні 24 листопада затвердив виділення 175 млн грн на посилення охорони українського кордону. Гроші розподілять між Адміністрацією Державної прикордонної служби (майже 67 млн грн) та Національною гвардією (108 млн грн).

"Під координацією РНБО вже опрацьовані механізми взаємодії всіх силових структур. На випадок можливої гібридної атаки мігрантами з території Білорусі", – сказав Резніков під час Години запитань до уряду 3 грудня, пише Depo.ua.

Він наголосив, що армія буде готова виконати частину своєї роботи, якщо рівень загрози зростатиме.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні розпочав роботу міжвідомчий штаб, який координуватиме дії силових органів щодо захисту державного кордону. Він націлений, зокрема, на протидію можливій міграційній кризі на кордоні України.

Довідка: 11 листопада міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський повідомив, що Україна зведе "інтелектуальний кордон" з Білоруссю та Росією. На це з держбюджету візьмуть 17 млрд грн. Згодом прикордонники розповіли, яким буде український "інтелектуальний кордон".

Крім того, Монастирський наголосив, що у 2022 році в Україні планують звести стіну на українському кордоні з Білоруссю та Росією протяжністю в тисячу кілометрів. Відомо, що проект реалізовуватимуть у межах "Великого будівництва-2022".

16 листопада стало відомо, що Кабінет міністрів виділив Міністерству внутрішніх справ України – для Державної прикордонної служби – 21 мільйон гривень. Повідомлялося, що кошти надаються для здійснення заходів, пов’язаних зі зміцненням обороноздатності держави.

Згідно з уточненням урядовців, виділені кошти (21 млн грн) направлять для інженерно-технічного облаштування державного кордону – на закупівлю сировини для виготовлення спіральної колючо-ріжучої стрічки типу "Єгоза" (колючого дроту).

18 листопада Верховна Рада ухвалила законопроект №5232, який регулює застосування зброї та бойової техніки прикордонниками.

Водночас Монастирський розповів, як Україна боронитиме кордон у разі напливу мігрантів. Міністр також розкрив деталі будівництва українського "інтелектуального кордону".

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme