Зеленський з трибуни ООН розповів про замах на Шефіра

Зеленський вважає обстріл авто свого помічника Сергія Шефіра "ціною за реформи" в Україні

Редактор стрічки новин
Зеленський з трибуни ООН розповів про за…
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський на Генасамблеї ООН розповів про замах на Шефіра.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на виступ українського президента в ООН.

"Кожна ніч перед Генасамблеєю ООН – безсонна ніч. У 2019 році – це хвилювання перед першим виступом, 2020 рік взагалі був роком без сну для всього світу через COVID-19, а про минулу ніч я розповім докладніше", – зазначив Зеленський.

За його словами, о третій годині ночі йому надійшли десятки дзвінків про те, що на помічника президента України скоєно замах.

"12 пострілів, 3 влучили у водія. Ось вам ціна змін у державі, ось вам ціна реформ. На щастя, Сергій (Шефір, – ред.) живий, на щастя, життю водія вже нічого не загрожує", – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, 22 вересня вранці стало відомо, що у селі Лісники на Київщині було скоєно замах на першого помічника президента та генерального продюсера студії "Квартал 95" Сергія Шефіра. В автівку здійснили постріли автоматною чергою. 

Водій Шефіра внаслідок нападу отримав три кульові поранення в ногу. Сам же помічник Зеленського не постраждав.

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова припустила, що наміри у нападників були серйозні, оскільки автоматна черга прошила автомобіль. За фактом події розпочали провадження з попередньою кваліфікацією "замах на вбивство двох і більше осіб" (ст. 115 ККУ).

Дещо згодом під час брифінгу Шефір розповів подробиці обстрілу своєї машини на Київщині. Шефір назвав версії щодо замаху на нього "ідіотськими" та озвучив власну.

Президент Володимир Зеленський також відреагував на інцидент із замахом на свого першого помічника та давнього друга. Він додав, що вирушає до Києва одразу після виступу на Генасамблеї ООН.

Читайте також: Що стоїть за замахом на Сергія Шефіра: Чотири версії і прогноз подій

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme