Справа Трухіна: Патрульний Петрик після допиту в ДБР розповів, чи чинять на нього тиск

Патрульний поліцейський Сергій Петрик після допиту в Державному бюро розслідувань зізнався, чи відчуває тиск через справу нардепа Олександра Трухіна

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
Справа Трухіна: Патрульний Петрик після…
Фото: Скріншот

Саме нагрудна камера Петрика зняла виключеного з фракції "Слуга народу" нардепа Трухіна після ДТП на Бориспільській трасі.

Під час спілкування зі ЗМІ після допиту в ДБР патрульний поліцейський зауважив, що не може коментувати більшість аспектів справи, оскільки вони є таємницею слідства, передає Depo.ua.

"На жаль, коментувати дану ситуацію я поки не можу, тому що, самі розумієте, ці матеріали будуть надалі фігурувати в досудовому слідстві", – пояснив Петрик.

Його адвокат додав, що свідків попереджають про кримінальну відповідальність за розголошення відомостей досудового розслідування, тому повідомити якісь деталі ані він, ані його підопічний наразі не можуть.

Петрик зазначив, що ця справа в цілому не вплинула на його щоденну роботу.

"Так само я працюю, заступаю на зміну. Нічого не змінилося. Ніякого тиску від керівників стосовно цієї ситуації на мене немає", – розповів він.

Водночас патрульний визнав, що є певний "дискомфорт" через розголос у цій справі.

"Ситуація набула такого розголосу… На мене, на мою сім'ю десь із засобів масової інформації, Telegram-каналів, різних інтернет-видань скидають пости різного характеру. Які "за" мене, чи "проти" мене. Чи щось подібне. Це трішки на психологічному рівні давить. Але не більше", – підсумував Петрик.

Що відомо про ДТП за участю Трухіна

23 серпня 2021 року низка ЗМІ повідомили, що народний депутат із фракції "Слуга народу" Олександр Трухін, будучи напідпитку, спричинив ДТП дорогою з Полтави до Києва.

Внаслідок ДТП тілесні ушкодження отримали шість осіб, серед яких голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лішень.

Сам Трухін тиждень не коментував ДТП і лише 1 вересня зізнався, що був на місці аварії й отримав у ній "черепно-мозкову травму", але не повідомив, чи справді він був за кермом. Він також заявив, що жоден із водіїв не був п'яним.

6 вересня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що будь-яка реакція фракції на аварію може розцінюватись як втручання або тиск на розслідування, тому колеги Трухіна чекають висновку експертиз – хто саме був за кермом.

1 лютого 2022 року "Українська правда" оприлюднила розслідування з відео ДТП, учасником якої був нардеп. Поліцейський, чия камера була ввімкнена, підтвердив, що депутат пропонував хабар, щоб залишити місце події. За словами правоохоронця, нардеп мав ознаки сп'яніння.

Після цього у "Слузі народу" пообіцяли виключити депутата з фракції. Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що кадри з натільних камер поліцейських говорять більше, аніж може сказати Трухін у своє виправдання.

2 лютого в Міністерстві внутрішніх справ заявили, що народний депутат України є спеціальним суб’єктом кримінального провадження. У відомств додали, що кримінальні провадження, в яких може фігурувати Трухін в якості підозрюваного, належать до підслідності ДБР.

Крім того, у МВС заявили, що "всі намагання представляти суть справи так, нібито народний депутат Трухін про щось намагався "домовитись" із міністром внутрішніх справ України не відповідають дійсності", і "поліцейські сумлінно виконали свої службові обов’язки з документування цього ДТП".

Згодом стало відомо, що скандального нардепа Трухіна виключили зі "Слуги народу". Водночас генеральний прокурор Ірина Венедіктова наказала слідчим органам порушити кримінальну справу проти Трухіна. Підслідність у справі вона визначила за НАБУ.

Водночас у ДБР заявили, що матеріалів щодо обставин ДТП з Трухіним, оприлюднених журналістами видання "Українська правда", на момент виходу розслідування у розпорядженні слідства не було. При цьому розслідування дорожньо-транспортної пригоди за участю Трухіна триває.

Президент України Володимир Зеленський очікує, що скандальний Трухін понесе "особливу відповідальність".

7 лютого патрульний поліцейський Сергій Петрик, чия нагрудна камера зняла Трухіна після ДТП на Бориспільській трасі, прийшов на допит у ДБР. За словами його адвоката Юрія Демченка, наразі невідомо, чому саме їх викликали до ДБР.

Сам Петрик під час спілкування зі ЗМІ розповів, що здивований тим, що його викликали до ДБР, адже він вже неодноразово давав свідчення у цій справі. Правоохоронець додав, що не шкодує про те, що дав інтерв'ю журналістові Михайлу Ткачу, оскільки розповів про всю правду.

У ДБР розповіли також, що допитали Трухіна та вивчили відео з камер на дорозі. Згідно з інформацією слідчих, за кермом авто Трухіна був "чоловік у червоному". У відомстві додали, що аварія трапилась на ділянці дороги, де було демонтовано камери спостереження.

Читайте також: Ефект Трухіна. Чому єдиний вихід для президента – відправити Кабмін у відставку

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme