Група українських прикордонників поїде на межу Польщі: Коли й навіщо

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що вже найближчим часом група українських прикордонників поїде до Польщі для ознайомлення із ситуацією в межах так званої "міграційної кризи" на межі з Білоруссю

Журналіст відділу новин
Група українських прикордонників поїде н…
Фото: Рixabay

За словами Монастирського, на тлі проблеми з мігрантами на кордонах, він і керівники ДПСУ, НПУ й НПУ стабільно контактують з відповідними керівниками в Польщі та Литві.

Про це він розповів під час години запитань до уряду у Верховній Раді 19 листопада, передає Depo.ua.

"Я особисто й керівники Державної прикордонної служби, Національної поліції, Національної гвардії перебуваємо в тісному зв'язку й контакті з відповідними керівниками з Республіки Польщі… Литви. І ми очікуємо на зустріч найближчим часом на платформі Люблінського трикутника – саме в межах цієї ініціативи – з тим, щоб обговорити безпекові питання. І щоб відбувалась чітка координація", – наголосив міністр.

Монастирський уточнив, що така координація налагоджена вже сьогодні.

"Зокрема ми домовились, що група прикордонників поїде на кордон з Польщею з тим, щоб подивитися, яким чином, які загрози, як це відбувається безпосередньо на державному кордоні Республіки Білорусь і Польщі… Цей візит відбудеться найближчим часом", – підсумував урядовець.

Нагадаємо, дещо раніше у МВС заявили, що в бюджет на 2022 рік не заклали гроші на будівництво кордону

Довідка: 11 листопада міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський повідомив, що Україна зведе "інтелектуальний кордон" з Білоруссю та Росією. На це з держбюджету візьмуть 17 млрд грн.

Згодом прикордонники розповіли, яким буде український "інтелектуальний кордон".

Крім того, Монастирський наголосив, що у 2022 році в Україні планують звести стіну на українському кордоні з Білоруссю та Росією протяжністю в тисячу кілометрів. Відомо, що проект реалізовуватимуть у межах "Великого будівництва-2022".

16 листопада стало відомо, що Кабінет міністрів виділив Міністерству внутрішніх справ України – для Державної прикордонної служби – 21 мільйон гривень. Повідомлялося, що кошти надаються для здійснення заходів, пов’язаних зі зміцненням обороноздатності держави.

Згідно з уточненням урядовців, виділені кошти (21 млн грн) направлять для інженерно-технічного облаштування державного кордону – на закупівлю сировини для виготовлення спіральної колючо-ріжучої стрічки типу "Єгоза" (колючого дроту).

18 листопада Верховна Рада ухвалила законопроект №5232, який регулює застосування зброї та бойової техніки прикордонниками.

Водночас Монастирський розповів, як Україна боронитиме кордон у разі напливу мігрантів. Міністр також розкрив деталі будівництва українського "інтелектуального кордону".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme