Данілов назвав кіберагресію одним з головних інструментів Росії проти України

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов назвав кібератаки проти України одним з головних інструментів Росії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Данілов назвав кіберагресію одним з голо…
Фото: РНБО

За його словами, протистояти агресії Росії у кіберпросторі можна за умови злагодженої роботи всіх держструктур.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу РНБО.

"Для Росії сьогодні внутрішня дестабілізація нашої країни-питання номер один, і кіберагресія тут є одним з ключових інструментів", – наголосив Данілов.

Під час засідання були представлені доповіді голови Держспецзв'язку Юрія Щиголя, заступника голови СБУ Володимира Горбенка та першого заступника голови Нацполіції Михайла Кузнєцова про результати локалізації кібератак 14 січня 2022 року на державні сайти.

Окрім цього на засіданні прозвучали пропозиції щодо вдосконалення захисту сайтів держструктур від кібератак. Втім, подробиці в апараті РНБО не розкрили.

Данілов назвав кіберагресією одним з головних інструментів Росії проти УкраїниСекретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов назвав кібератаки проти України одним з головних інструментів Росії

Нагадаємо, у ніч на 14 січня невідомі хакери зламали сайти низки урядових структур України. На сайтах розмістили текст з погрозами громадянам країни українською, російською та польською мовами. Припинили роботу офіційні сайти уряду, Міністерства розвитку громад і територій, Міненерго,  Мінагрополітики, МЗС, МОН і Держказначейства. Також не працює сайт програми "Дія".

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України заявила, що витоку персональних даних внаслідок кібератаки не відбулося. У відомстві пояснили, що з метою недопущення поширення атаки на інші ресурси та локалізації технічної проблеми було тимчасово призупинено роботу низки інших урядових сайтів.

У Міністерстві цифрової трансформації України уточнили, що мобільний застосунок "Дія" працював у штатному режимі, й нагадали, що "Дія" не зберігає персональні дані, а лише відображає їх із реєстрів.

Також повідомлялося, що українські спецслужби встановили, як хакери зламали сайти.

15 січня заступник секретаря РНБО Сергій Демедюк заявив, що за масштабною кібератакою на Україну стоїть хакерська група UNC1151, пов'язана з білоруською розвідкою.

Того ж дня Експерти видання Reuters заявили, що такі масовані хакерські атаки є одним із сценаріїв війни Росії проти України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme